Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

13 mar. 2017

Prajitura cu cacao si albuş

Blat:
• 6 galbenusuri 
• 1 cană de zahăr
• 1 ceasca de lapte
• 1 / 2 cana de ulei 
• 3 linguri de cacao
• 1 praf de copt
• 1 cană de făină aproximativ
Crema de albus:
• 3 albuşuri 
• 9 linguri de zahăr 
• ciocolată pentru glazura
Se bat 6 galbenusuri cu o  cană de zahăr, o cana lapte, jumatate cana ulei, 3 linguri cacao, 1 praf de copt şi 1 cană de făină, pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la copt.
Se bat albusurile cu 9 linguri de zahar, se punepeste blat copt si se mai lasa inca 10 min la copt.
Se lasa sa se raceasca , se pune glazura din 100 gr ciocolata amaruie topita pe foc cu putin unt sau o lingura smantana .

6 mar. 2017

Budinca din clătite umplute cu carne

O budinca apetisanta!

Facem clatite dupa reteta preferata, desigur fara zahar sau arome. Putem insa adauga in aluat piper, verdeturi, condimente.
Facem clatite din aproximativ 2 oua si 500 ml lapte.

Umplutura:
- circa 300-500 g de carne tocata fin, de orice fel dorim; o ceapa, rosii in bulion - o cutie, 2 oua, putin pesmet sau faina, condimente - piper, boia, cimbru si sare, ulei..
Dupa gust si in functie de ce  ingrediente mai dispunem, putem adauga ardei tocat, patrunjel verde, putin cascaval ras.
Se caleste usor ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, se caleste si apoi se adauga o cescuta de apa, pentru ca sa fiarba vreun sfert de ora.
O lasam sa se raceasca, punem restul de ingrediente. Adaugam suc de rosii cat este necesar ca sa iasa o pasta care curge.
Cu aceasta ungem clatitele si le suprapunem.
Daca e nevoie, mai turnam suc de rosii.
Deasupra le ungem cu ou, eventual amestecat cu smantana.
Se coace pana se rumeneste deasupra.
Cand o scoatem, presaram cascaval ras.
Din pacate, o parte din poze au disparut, fiind facute mai demult.


23 ian. 2017

Pui cu praz si cartofi

Ingrediente:
200 grame de ceapa si 1-2 praji
carne de pui
400 grame de suc de rosii
1 gogosar
4  linguri de ulei
4 cartofi
sare, piper, enibahar

Rumenim carnea in ulei, pe toate partile.
Ceapa si prazul taite marunt se se adauga peste carne, se pune sare, calesc apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba o ora.


Ceapa si prazul vor forma un sos in care punem feli de ardei proaspat sau conservat/congelat.
Punem si cartofii, mai adaugam apa si fierbem 20 de minute.
Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. se adauga cateva boabe de piper, un catel de usuroi si frunze de dafin sau alte condimente.

Este o mancare potrivita intr-o zi rece de iarna, f. buna cu mamaliguta.

19 ian. 2017

Fasole păstăi în sos de smântână

O mancare usoara de vara,pe care o putem savura si iarna, cu fasole congelata sau conservata.

Ingrediente:
1 kg fasole galbena pastai
ceapa
4 linguri ulei
sare, piper
o lingura de faina 
400 ml smantana 
marar tocat

Se curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rupe in bucatele.
O punem la fiert in apa sarata, pana se inmoaie..



Sosul se face separat, dintr-o ceapa tocata foarte marunt, sotat pana se inmoaie. Peste  aceasta adaugam sare, piper, apoi smantana subtiata cu apa si amestecata cu o lingura de faina. Se potriveste sa se obtina un sos potrivit in care se pune mararul si fasolea fiarta. Se mai fierb 5-10 minute.


Servim cu marar si mamaliguta.


15 ian. 2017

Chiftele din piept de pui


Le facem cu carne tocata de la un piept de pui. Adaugam 2 cartofi si un morcov, rasi si storsi de zeama.
Apoi adaugam 1 ou, sare, piper, verdeata, eventual usturoi pisat.
Le trecem prin faina si le prajim in ulei incins.


Cozonac cu crema de ciocolata


Folosim aluatul de cozonac preferat.

Umplutura:
Facem o crema din unt, cacao, lapte si zahar.
De exemplu, 100 g unt, 100 g zahar, 3 - 5 linguri cu lapte, 70 g cacao. Esente, daca dorim.

Amestecam si fierbem un pic, apoi o lasam sa se raceasca.
Cu aceasta ungem foile de aluat intinse cat de subtire putem, apoi le asezam una langa alta in tava de cozonac.
Lasam sa creasca si ungem cu ou batut.


Prajitura cu capsune si rubarbă


Folosim un aluat de pandispan cu cacao sau alt aluat de chec preferat.
Il turnam in tava si deasupra asezam alternativ capsune si bucati de tulpina de rubarba.
Dupa ce se coace, pudram cu zahar pudra si vanilie.



11 dec. 2016

Mazăre țărănească


Idee pentru o masa rapida:

Se poate servi simpla, de post, sau ca garnitura.
Folosim mazare congelata sau conservata, din cea fina, de calitate.
Mai avem nevoie de rosii, ceapa, ulei, vegeta naturala.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei, avand grija sa nu se arda. Apoi se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert 15 minute.
Mazarea se pune intr-o strecuratoare si se spala. Cea congelata se pune direct peste ceapa.
Se fierbe 10 minute, se adauga cuburi de rosii proaspete sau conservate.
Aromatizam dupa gust cu piper si marar.
Eu am servit-o cu snitele.

8 dec. 2016

Tochitura de pui


Daca nu consumati carne de porc (prea des) sau daca vreti sa mancati ceva rapid, gustos si consistent, va recomand un fel de tochitura cu carne de pui. 

O idee foarte bună pentru o masă consistentă, gustoasă şi preparată rapid.
Am avut piept de pui, ficat de pui, cabanos, oua, branza rasa, mamaliga.

Cum o facem:

- taiem pieptul de pui cubulete si il calim in ulei, la foc mic, amestecand mereu.
- punem sare si piper.
- adaugam si carnaciori, feliati.
- intre timp, punem sa fiarba si apa, ca sa facem mamaliga.
-cand pieptul de pui e  gata, punem tot acolo si ficateii.
- separat, pregatim cate 1 ou ochi, pentru fiecare persoana.
- servim cu mamaliguta si branza rasa (cas, cascaval) sau de burduf.
- alaturi punem tochitura, care este foarte buna cu mujdei de usturoi.


17 sept. 2016

Salau la cuptor, cu lamaie


Folosim salau proaspat, curatat si spalat.
Frecam pestele cu sare, piper, cimbru, condimente si unt.
Impanam pestele cu felii de lamaie, il stropim cu zeama de lamaie din abundenta, cu vin alb si cu ulei. Deasupra mai asezam felii de rosii sau rosii mici intregi, masline.
Il introducem in cuptorul foarte bine incins si il lasam circa 30 de minute.


Se serveste impreuna cu sosul din tava.


6 sept. 2016

Ardei umpluți cu carne, în sos de roșii


Se foloseste pulpa de porc sau de vitel, cam 500 - 700 g. 
Carnea se toaca, impreuna cu ceapa usor calita, 1 morcov, verdeata. Se adauga 1 ou, sare, piper, orez ( cat intr-o cescuta de cafea). Se adauga 3 linguri cu apa si una cu faina.

Se umplu ardeii, dupa ce au fost opariti mai inainte.
Se adauga apa clocotita, cat sa ii cuprinda.
In apa mai punem o ceapa tocata foarte fin, rosii tocate, sare, un praf de zahar, suc de rosii. Asezam deasupra o crenguta de cimbru si una de busuioc, punem capacul si ii lasam sa farba o ora. La final, ca sa mai scada sosul, ii lasam fara capac.



Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori