26 sept. 2011

Salată (zacuscă) de dovlecei

Se face cu 2 kg dovlecei, 2-300 g ceapă, 1, 5 kg roșii, mărar, sare, ulei. Cantitățile sunt orientative, pot varia, după preferință.

Eu aveam niște dovlecei din aceia mari și m-am gândit că sunt poate prea tari pentru gătit. Nici  vorbă, că aproape s-au topit. I-am răzuit de coajă și am îndepărtat mijlocul, cu semințe. 

În continuare: 

- ceapa tocată se inăbușă cu 150 ml de ulei

- se adaugă dovleceii rași -mai inainte trebuie presărați cu sare, lăsați 30 de minute și ștorși;

- se adaugă roșiile pasate sau suc de roșii.

Se fierbe până ce scade. Se pune fierbinte în borcane, care se închid imediat și se sterilizează 30 de minute. Se servește rece, cu măsline sau ouă fierte, sau caldă, cu orez, carne etc. 

Observație:

Eu am pus roșii cuburi și dovlecei nestorși cum trebuie și mi-a ieșit prea zemoasă. Pentru a scădea, am fiert-o prea mult și parcă e prea moale. Nu faceți aceste greșeli.

Este mai bună cu dovlecei tăiați cuburi.

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Adica un fel de zacusca de dovlecel,cred ca e dulce si gustoasa!

Fancy Cake spunea...

O idee foarte buna!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines