Cum stați cu pregătirile de iarnă?
Cred că binișor, pentru că în această toamnă recolta a fost abundentă și ieftină, comparativ cu anii trecuți.
La noi, prețul legumelor a fost foarte convenabil. Pentru cine ia cantități un pic mai mari, s-au putut cumpăra:
ceapa - 1 leu/ kg
ardei grași frumoși - 1,8 lei/ kg
gogoșari - 2, 5 lei kg
roșii - 1 leu kg, chiar și 80 de bani
morcovi - 1 leu/kg
cartofi - 60-80 de bani/ kg, la sac de 10 kg
Cum se spune, prețuri care sfidează criza.
Prune am luat cu 2,5 lei/kg și am făcut magiun fără zahăr, dar văd că nu prea mai sunt, au fost puține.
Ca niciodată, din cauză că lunile septembrie și august au fost foarte secetoase, nu s-au făcut deloc ciupercile. Nu au cum, în pădure e prea uscat. Anul trecut, pe vremea asta, era piața plină de ghebe, hribi și alți bureți. Așa că, adio zacuscă de ghebe. Deși eu s-ar putea să fac. Mai am ghebe conservate în apă cu sare, în borcane de 800 ml, de anul trecut. Se pot folosi și la o zacuscă nouă.
Să vă spun ce am pus în cămară?
zarzavat pt. ciorbă
pastă și suc de roșii
roșii în bulion
castraveți bulgărești
ardei iuți la oțet
mărar cu sare și ceapă
frunze pentru sarmale
dulcețuri și compoturi (mai mult în vară - căpșune, vișine, caise, piersici) și vișine pt. ptrăjituri
zacuscă de vinete
zacuscă de dovlecei
zacsucă de pește
zacuscă cu ghebe și gogoșari
tocană de legume cu orez
tocană de fasole păstăi
ghiveci cu vinete
salată de gogoșari și ardei marinați, cu muștar
gogoșari la oțet
gogșari în sos de roșii
salată bulgărească
gem de coarne
magiun de prune
gem de mere
dulceață de soc
dulceață de gutui cu nuci
sirop de cătină
Poate or mai fi și altele....
Urmează murăturile, mai ales varză și pepeni cu gogonele.
Din păcate, nu prea am mai avut timp să le postez și nici să le fotografiez, mai ales că le-am făcut seara și nu-mi ies pozele.Totuși, am să încerc să postez câteva din rețetele mele, în aceste zile, poate vor mai fi de folos cuiva, până nu trece sezonul. Și pozele le pun după.
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
26 sept. 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu