Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

14 ian. 2012

Prăjitură din griș și lămâie

Seamănă cu revani, prăjitura grecească sau turcească, numai că eu am făcut-o fără iaurt. Dar e altceva, pentru că am pornit de la rețeta de budincă din griș și lapte, la care am înlocuit siropul din lapte și zahăr cu cel din apă, zahăr și lămâie.
Am folosit:
4 ouă, 200 g zahăr - cam un pahar, apoi un pahar de griș, 4 linguri cu ulei, iar pentru sirop - un pahar apă, cîteva linguri de zahăr, zeama de la 1-2 lămâi.
Se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi cu zahărul , ca la bezele. Se adaugă apoi treptat gălbenușurile, uleiul și grișul. Se poate pune și coajă de lamâie. Se toarnă într-un vas de jena sau tavă, unsă cu ulei, și se coace la foc mai mărișor.
Intre timp, se fierbe apa cu zahărul (vreo 3-4 linguri), pentru sirop; nu trebuie să fie foarte legat, căci are prăjitura destul zahăr și ar ieși prea dulce.
Turnăm siropul pente prăjitură, după ce e coaptă. Grișul il va absorbi repede.
Ornăm cu lămâi confiate, care se pot face ușor: se fierb felii de lămâie în sirop gros de zahăr, apoi se scurg într-o sită.
Este bună rece.



Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori