Nu vă speriați, nu m-am apucat să mănânc astfel de animale, deși știm că mulți oameni mănâncă și șerpi, și libelule și tot felul de ciudățenii.
Eu doar m-am jucat puțin pregătind masa festivă pentru o persoană născută în anul șarpelui.
Ne-am amuzat destul, deși eu am pregătit totul in mare viteză și nu a ieșit chiar foarte bine (zic eu). De fapt, am mai făcut eu ceva asemănător cu ani în urmă și acum nu-mi mai aminteam exact procedura.
Cu prazul a fost problema, ca atunci am folosit partea verzuie, nu frunzele verzi, ca acum, care au rămas cam tari.
Dar il voi face mai bine data viitoare. Să va spun rețeta:
- am făcut o pastă aperitiv din brânză de vaci, din 800 g de brânză, 250 g de unt de calitate, sare, chimen, praz tocat și ceapă tocată fin, o bucată de gogoșar tocat fin, pătrunjel verde. Am amestecat brânza cu untul, să fie ca o cremă; dacă e brânza mai scoaptă, se pot pune și 2-3 linguri de smântână. Apoi se pun pe rând celelalte ingrediente.
- am opărit o bucată de praz și i-am scos foile; mie mi-ai ieșit cam tari, cred că trebuia să le opăresc mai mult. Ideea e să se înmoaie prazul, dar să nu se zdrobească. De asemenea, trebuie luate frunzele mai subțiri.
După ce s-au scurs, am îmbrăcat fundul unei forme de chec cu folie și apoi cu bucăți de frunze, ceva mai lungi decât forma. Deasupra am pus crema de brânză de vaci, am lipit bine capetele foilor de praz și am dat totul la rece.
După vreo oră am răsturnat conținutul pe un platou, am curbat ”corpul ”șarpelui și i-am modelat capul. Pentru că îmi mai rămăsese brânză, am făcut și un arici, cu țepi din sticksuri, care a fost de mare efect.
La final mi-am dat seama că nu lăsasem brânză pentru a face și niște ciupercuțe, cu pălărie din roșie. Și le-am realizat din cotor de praz, le-am presărat cu susan și chiar mi-au ieșit mai frumoase decât cele din brânză de vaci.