Ne-a plăcut foarte mult.
Ingrediente:
Cartofi fierți întregi - 2 buc
Morcovi fierți- 2 buc
Sfecla rosie fiartă sau coaptă - 1 buc
Ceapa alba tocată - 1 buc
File de peste marinat, conservat în ulei - 3 buc
o ceașcă maioneză
1 iaurt mic
1 ou fiert
măsline
Toate ingredientele se vor așeza în straturi, într-un vas de sticlă sau pe un platou.
1 - Primul strat - cartofi trecuți prin razatoare medie.
Pentru a fi salata mai ușoară, am incorporat îm maionează un pahar cu iaurt cremos, pus treptat. A ieșit chiar foarte bună.
Stratul 2 - peste taiat cubulete.
3 - Ceapa tocată, dar ținută înainte în apă cu puțin oțet (pentru a mai ieși mirosul și a nu lăsa o zeamă neplăcută) și bine stoarsă.
Se unge cu putina maioneza.
4 - morcovul
Se unge cu maioneza.
5 - sfecla data prin razatoare.
Se orneaza cu albuș și galbenus ras, castraveciori etc.
Observatii:
Este mai bună dacă amestecăm sfecla cu oțet (ca la salata de sfeclă), deoarece morcovul + sfecla erau oarecum prea dulci.
Este recomandat să puneți salata intr-un vas jena cu capac, în acest fel se acoperă perfect și poate fi păstrată la frigider până a doua și a treia zi.
A doua zi este mai bună decât în ziua în care ați făcut-o, pentru că se pătrund foarte bine ingredientele.
Se poate face și cu hamsii marinate, fără oase.
Produse recomandate:
iaurtul Pilos, care nu are zer, merge foarte bine cu maioneza;
heringul Matias, foarte bun, conservat cu ulei și nu în oțet, fiind astfel mai puțin acru: