In general, mă feresc de prafurile pentru creme şi budinci, nu mai zic de frişca vegetală, pentru acele substanţe nesănătoase pe care le conţin.
Am apelat de această dată la budinci, nu din lipsă de timp, ci mai mult pentru că am citit pe pachetele de la dr. Oetker că nu conţin niciunul din acei coloranţi periculoşi, cum ar fi sunseet yellow pentru culoarea galbenă, deci par a fi mai bune.
Este preferabil să cumpărăm budinci cu aromă de vanilie sau cacao, cele cu fructe având în plus mai mulţte arome sintetice.
La budinca de vanilie , avem :
Praf de budinca cu gust de vanilie 40g Dr. Oetker Original Pudding
Ingrediente:
amidon din porumb, aroma de vanilie (contine lapte), colorant betacaroten.
...apoi:
Praf de budinca cu gust de ciocolata 50g Dr. Oetker Original Pudding
Ingrediente:
amidon din porumb, cacao cu continut redus de grasime (11% unt de cacao), aroma de etilvanilina.
E160a(ii) - adică beta-carotenul este considerat unul dintre E-urile bune. Este substanţa care conferă morcovului culoarea portocalie. Aditivul este un colorant natural, galben-portocaliu, care se transformă în vitamina A.
Pentru acest tort rapid am folosit:
2 budinci de vanilie
1 l lapte
6 linguri de zahăr
2 linguri cu unt
piscoturi sau biscuiţi savoiardi
o cutie de compot de ananas cuburi
o ciocolata amăruie
Preparăm budincile, conform instrucţionilor de pe plic.Adăugam şi 1-2 linguri de unt, mai putem pune vanilie.
O lăsăm deoparte, sa fie doar caldă.
Ne ocupăm apoi de asamblarea tortului.
Punem pe platou un strat de pişcoturi înmuiate în zeamă de compot, ungem totul cu un strat de budincă, apoi presărăm cu ananas.Aşezăm mai multe straturi, acoperim cu cremă şi dăm la rece. Dupa o oră, putem presăra deasupra ciocolata rasă.
Eu l-am servit a doua zi, de la rece, şi semăna mai mult cu un fel de îngheţată.