Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (13) - Salate (21) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

24 iul. 2008

Make Uncooked Fondant Candies - wikiHow

Make Uncooked Fondant Candies - wikiHow

Frunze de menta pentru ornat deserturi / Mint leaves for Exotic desserts

Se serveau candva la ceaiul de la ora 5 ; se adaugau in ceai, alaturi de felii de lamaie.
Sunt potrivite si pentru ornarea deserturilor, a coctailurilor.
Avem nevoie de frunze proaspete de menta, albus de ou usor batut, zahar tos, esenta de menta.
Detasam frunze mari de menta de pe tulpini; fiecare frunza se netezeste cu degetul muiat in albus si se lasa pe o tava.
Esenta de menta se amesteca usor cu zaharul, apoi se cerne peste frunze.
Se pun frunzele pe un gratar acoperit cu o coala de hartie. Se lasa sa se usuce intr-un loc cald.

Bezele pentru toti - Make Meringues - wikiHow


Ingrediente pentru 12 bezele: 2 albusuri de la 2 oua mari, ½ cana cu zahar.
- incalziti cuptorul la 100°C;
- ouale se bat cu mixerul, pana se fac spuma, apoi se adauga zaharul, treptaa, pana ce compozitia devine consistenta si lucioasa; ca sa verificati daca albusurile s-au batut suficient, cand intoarceti vasul cu gura-n jos, compozitia nu trebuie sa curga.
- asezati cu lingurita gramajoare de bezea, in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc o ora si 45 de minute.
- se coc pe foc mic, la mijlocul cuptorului, timp de 45 de minute. In continuare, se mai coc inca o ora, dar cu usa cuptorului deschisa.
Se consuma ca atare, la cafea sau cu inghetate si creme sau se combina pentru a realiza alte deserturi. Le puteti servi combinate cu frisca si fructe proaspete.
Important:
• albusurile trebuie separate perfect de galbenusuri ; orice strop de albus sau grasime va impedica baterea albusului;
• puteti pastra bezelele cam o saptamana;
• in compozitia de bezele se poate adauga cacao, esente, nuci macinate, cafea instant, extract de menta.

23 iul. 2008

Prajitura _ Tarta _ pufoasa cu caise si visine / Tart / cake with apricot and cherry



Pentru o tava mare de aragaz, aveti nevoie de: 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei, 7 linguri cu varf de faina, un praf de sare, fructe proaspete (caise, visine sau alte fructe), zahar pudra, zahar vanilinat, o lingurita de unt.
Se face foarte rapid: Se curata fructele de samburi (caisele se taie in jumatate)si se pun la scurs. In mixer bateti spuma albusul cu sare, adaugati treptat zaharul, apoi uleiul, pe urma si faina, presarata cate putin.
Turnati aluatul in tava unsa si apoi presarati fructele, trecute usor prin faina. Se coace la foc potrivit. Cand e gata, dupa ce se mai racoreste putin, dar inca fierbinte, se trece peste suprafata prajiturii un cubulet de unt si se presara vanilia. Astfel va fi foarte aromata.
Cind e rece, se presara cu zahar pudra.

Deserturi de vara



Cum sa cumperi peste proaspat / How to buy fresh fish


Pestele sa aiba carnea ferma si lucioasa.
Mirosul de peste nu este foarte accentuat, in cazul pestelui proaspat. Mai mult miroase a apa de mare, a ocean.
Controlati ochii, care trebuie sa fie limpezi si bombati.
Bronhiile sa fie roz spre rosu, nu uscate si nici murdare. Cele albicioase indica un peste mai putin proaspat.
Cand taiati pestele, carnea acestuia sa fie tare, umeda si fara pete decolorate. La hering, ochii trebuie sa fie rosii, nu limpezi.
Nu cumparati pestele a carui carne este moale (mai ales spre burta, sub coaste). Solzii, la pestele proaspat, se desprind usor si sunt luciosi. Pielea sa fie intinsa, nu desprinsa de pe carne.

Nu e greu sa faci shawarma

Make Shawarma - wikiHow Buna de preparat si la iarba verde.
Ingrediente: 1/2 de lingurita de pudra de usturoi, 1/2 lingurita de scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, o lingurita boia de ardei, o lingurita cardamom, o lingurita de sare, aproximativ 1 kg de piept sau pulpe de pui dezosate si taiate cuburi, 2 linguri de ulei de masline.
Mai intai amestecati mirodeniile intr-un bol, adaugati bucatelele de carne, apoi picurati ulei de masline. Infierbintati gratarul, ungeti cu ulei o bucata mare de folie de aluminiu, puneti-o pe grill (ungeti si partea ce va veni peste carne). Puneti carnea condimentata pe folie, acoperiti cu folia si coaceti-o pina ce carnea este patrunsa. Ungeti cu un sos preferat (maioneza, Tahini) turta (pita sau tortilla).
Asezati carnea de pui, salata verde taiata fideluta, legume marinate (castraveciori, ceapa), dupa gust. De regula, se serveste cu cartofi prajiti, dar mi se pare prea mult. Fara acesti cartofi, nu are prea multe calorii.

Tarta cu caise/Apricot flan


Usor de facut! Buna si ieftina!
Aveti nevoie de 2 oua mari, o cana (200 ml) cu zahar, o jumatate de cana cu ulei, o cana cu iaurt (sau lapte), aprox. o lingurita de amoniac, faina (cam 300 g, nu am cantarit-o, caci am pus "din ochi", ca sa-mi iasa un aluat ca de chec), nuca de cocos (suplimentar, numai cine vrea), un praf de sare, o lingurita de otet sau zeama de lamaie, si, desigur, caise (cam jumatate de kg).
Se amesteca bine cele doua intregi cu sarea, apoi cu zaharul si cu un pic de lapte, ca sa se dizolve mai repede zaharul. Caisele nu le-am mai taitat jumatati, caci erau prea mari, ci le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar vanilinat (data trecuta, au fost cam acre, dar nici de aceasta data nu am pus mult zahar peste fructe).
Am mai frecat ouale cat a fost necesar, am adaugat treptat uleiul, iaurtul, otetul, amoniacul (nu l-am stins separat, ci am lasat ca reactia respectiva sa se produca treptat, in aluat), 1-2 linguri de fulgi de cocos, faina.
Am uns cu ulei o tava lata de aragaz, am presarat-o cu cocos si am turnat compozitia. Deasupra am presarat caisele ( trecute usor prin faina) si am presarat iarasi fulgi de cocos(asa a fost inspiratia mea de moment, sa dau o alta nota prajiturii, iar cocosul de deasupra este decorativ).
Am copt-o la foc mediu. Cand e gata, se pudreaza cu zahar.

Sarmale cu frunze proaspete de vita, loboda si varza / Beef rolls with fresh leaves and cabbage


Frunzele de vara timpurie nu sunt atoase si sarmalele fierb repede.
Am preparat reteta clasica, dar dietetica, adica fara sa prajesc ceapa sau sa le fac prea grase. Am avut 700 g carne proaspata de porc (nu grasa), pe care am tocat-o, 2 cepe, o cescuta mica de orez, o legatura de patrunjel si una de marar, piper negru proaspat macinat, sare, o cescuta de suc de rosii, 1 ou, o lingura de faina, o crenguta de leustean si una de cimbru, frunze de vita de vie, de loboda verde (mari) si de varza, o rosie.In carnea tocata am adaugat ceapa taiata marunt, orezul spalat (nu fiert, ci crud - mie asa-mi place, ca ramane bobul intreg), verdeata tocata, oul, sarea, piperul, sucul de rosii.
Am oparit frunzele (cele de loboda, foarte putin) si am rulat sarmalele, asa cum stie fiecare gospodina. Le-am asezat in oala, am turnat apa calda aproape cat sa le cuprinda, am mai pus o lingura de ulei, rosia taiata feliute subtiri, am pus deasupra creanga de leustean si cea de cimbru (se poate pune si de marar sau de busuioc, aroma te va innebuni) si le-am lasat sa fiarba domol.

Au iesit excelente, nu moi sau grase (ceea ce, pentru mine, ar insemna sarmale nereusite). Pot fi mincate si de catre persoanele cu sanatatea mai fragila, caci nu "cad greu".

Se servesc cu mamaliguta, smantana, ardei iute si vin ab demisec. Pofta buna!

Ardei umpluti condimentati (si vinete)/Spicy stuffed peppers

Iata cea mai rapida si gustoasa reteta:
- pui într-o cratita apa la clocotit, timp in care cureți ardeii de cotoare si seminte; îi oparesti cateva minute si ii lasi la scurs;
- pana se oparesc ardeii, dai pe razatoare doua cepe mari si un morcov mare, pe care ii calesti, la foc mic, in ulei, dar nu rumenesti deloc;
- intr-un castron amesteci 700 g carne tocata ( eu am avut de porc si nu au iesit grasi deloc, a fost foarte buna, desi de obicei folosesc carne de manzat/vita) cu o legatura de patrunjel tocat, cateva fire de marar (mai putin), o cescuta mica de orez crud, 2 linguri de suc de rosii, 1 ou, o cescuta (sau jumatate)de apa (face tocatura mai pufoasa), 2 linguri de faina, ceapa cu morcovii si condimentele: sare, piper, busuioc, curry, putin ienibahar praf si turmeric.

Inca n-am incercat cu scortisoara (asa cum am vazut intr-un film), dar trebuie sa experimentez intr-o buna zi.
- umpli ardeii si le pui capac o bucatica de rosie.
- ii asezi intr-o cratita (pe fundul careia pui crengute de cimbru su busuioc)astfel incat sa stea vertical si adaugi apa fierbinte, sa-i cuprinda pe 3/4;
- ii pui la fiert, la foc mai mic, acoperiti cu capac;
- cand s-au fiert ardeii (aprox. o ora), scurgi zeama intr-un castron;
- in alt castron amesteci 3/4 cana cu suc de rosii cu o lingura de faina, pe care il diluezi cu sosul scurs de la ardei, atat cat e necesar;
- eventual, mai pui boia de ardei si putina sare;
- torni sucul inapoi in oala si lasa sa mai dea un clocot;
- pentru ca imi mai ramasese umplutura si nu mai aveam ardei, am umplut o vanata pe care am taiat-o in jumatate, pe lat, si am scobit-o; înainte de a o umple, am oparit-o bine, ca sa iasa sucul iute; a fost foarte apreciata;
- cand servesti ardeii, torni peste ei sos mai mult și presari verdeață;
- ardeii preparati astfel au fost teribil de gustosi si apreciati.
Pofta buna tuturoor... Eu ma duc sa incalzesc cei doi ardei ce mi-au mai ramas in oala, de ieri. Pa...

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

Salată

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori