
O mâncare atat de simplu de preparat si atat de rafinata! Este o reteta specific moldoveneasca.
Am curatat ciupercile, le-am spalat si le-am innabusit, la foc mic, cu putin ulei. In alta tigaie am calit o ceapa in ulei amestecat cu apa, apoi am strecurat si am folosit numai zeama. Din acesta zeama, o lingura de faina si un castronel cu smantana se face sosul( mai mult, e mai bine). Se toarna peste ciuperci, se lasa sa mai fiarba impreuna cateva minute, pina se leaga putin.

Se mai adauga putin piper macinat si un pic de patrunjel verde tocat.
Se mananca cu mamaliguta.
Simplu!
Mai greu (dar si mai placut) a fost cu hribii (dar si alte ciuperci, in special painisoare), pe care i-am cules din padure, ieri.




Alte peisaje minunate din natura, de aici, din zona Neamtului, puteti vedea pe alt blog al meu - NATURA MAGICA, trecut in lista mea de bloguri.

Alti hribi, facuti la tigaie:

Comentarii
Ai cumva si alte retete de conservare a ciupercilor? La noi se gasesc foarte multi hribi si nu stiu cum se numesc celelalte in limba romana :(
Peisajele sant superbe:) din pacate nu am fost niciodata in Moldova....
Multe salutari
Renate
Este si sezonul ghebelor, la noi de-abia saptamana asta am vazut mai multe in piata, pentru ca pana acum nu s-au facut, din cauza frigului. Tot toamna apar si nicoretii si rascovii, dar nu recomand sa-i culeaga persoanele care nu-i cunosc foarte bine.
Tu de unde esti (sau unde locuiesti)?
pt. idei / sursa de inspiratie pe tema se poate consulta si meniurile acestor restaurante:
mancare traditionala
dar mai sunt si alte chestii exotice, ca:
mancare chinezeasca (tot cu livrare la domiciliu)
sau: japoneza
etc..
the web visitors, whо are ωishing for bloggіng.
Take a look at my page : Tiger’s Eye Gemstone