16 aug. 2008
Drob de ciuperci/Mushrooms pudding
Am facut drobul in tava lata de la aragaz, ca sa se coaca mai repede. Cu caldura asta, e mai greu ... Acum, vara, este foarte bun rece, ca aperitiv.
Am folosit urmatoarele produse: 1 kg de ciuperci (de orice fel), 2-3 cepe, 6 oua, 2 felii de paine, o ceasca cu lapte, o legatura cu patrunjel, o cescuta cu ulei, 3 linguri de faina, piper negru, 2 catei de usturoi.
Ceapa se caleste putin cu usturoiul, iar ciupercile se fierb si se scurg. Dupa ce se racesc, se trec prin masina de tocat. Se adauga felile de paine muiate in lapte, stoarse si sfaramate cu furculita, sare, piper, 5 oua. Se amesteca bine, se adauga faina alba - 2-4 linguri, depinde de consistenta - si patrunjel verde tocat ( mai multisor).
Se intinde int tava de aragaz unsa cu ulei. Oul care a ramas se bate atat cat sa se omogenizeze galbenusul cu albusul si apoi se toarna (se intinde) peste drob, pentru a-i da o fata frunmoasa. Uneori, eu amestec acest ou cu boia de ardei dulce, ca sa fie drobul mai aspectuos. Tot asa, in loc de boia putem pune marar tocat sau susan.
Din pacate, vad ca pozele mele nu se mai afiseaza si a trebuit sa le sterg.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
AROME...: Tort cu crema de ciocolată - o reţetă simplă, dar ... : După cum se vede, am făcut acest tort la Crăciun, dar se poate adapta pen...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Va sfatuiesc sa incercati intai aceasta reteta, apoi, dupa gust, sa faceti si alte variante, de exemplu o parte numai cu lapte praf, pentr...
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
Links:
My Headlines

Un comentariu:
Interesanta reteta.
Trimiteți un comentariu