24 nov. 2008

Trufe de cafea Truffles Coffee

O reteta, tot din caietul bunicii, de la care putem porni, imbunatatind-o dupa gustul nostru. Putem avea astfel niste bomboane aspectoase si usor de facut. Sunt potrivite daca ne dorim sa avem un platou cu dulciuri cat mai variat - de Craciun, de exemplu.

"Se freaca 1/4 kg de zahar cu un galbenus si o lingura de esenta de cafea. Se adauga treptat 1/4 kg de unt taiat bucatele. Se fac bulgarasi cat nucile, se trec prin socolata granulata si se aseaza in forme speciale de hartie" (Almanah 1939)
Putem adauga esente, nuca macinata, nuca de cocos sau migdale, cacao, coaja de portocale, visine din visinata, lichior, esente diferite.

4 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

ce bine arata o mancare facuta de un maestru...

diviana spunea...

O reteta simpla, gustoasa si plina de fantezie.
Ai un premiu pe masura acestei retete.
Te pup

Dan Gheorghe spunea...

De 16 ani sunt in presa scrisa. Doar in presa scrisa. Am scris reportaj ani la rand. E genul care imi place si care imi da cea mai mare libertate de exprimare.

Deea spunea...

Cred ca sunt delicioase.Pup




Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines