" Se face o esenta tare de cafea care se indulceste, se vanileaza, se adauga 800 g lapte, un pic de sare, o lingura de faina si un galbenus. Se bate bine, se strecoara prin sita, se amesteca 4 oua intregi. Se toarna crema in cesti de faianta sau intr-o forma de bain marie si se fierbe in aburi pana se inchiaga. Se presara apoi deasupra zahar pisat, se arde cu lopatica incalzita sa se carmelizeze; se punela ghiata si se serveste foarte rece." (Almanah 1939)
15 nov. 2008
Crema de cafea cu lapte - Coffee with milk cream
" Se face o esenta tare de cafea care se indulceste, se vanileaza, se adauga 800 g lapte, un pic de sare, o lingura de faina si un galbenus. Se bate bine, se strecoara prin sita, se amesteca 4 oua intregi. Se toarna crema in cesti de faianta sau intr-o forma de bain marie si se fierbe in aburi pana se inchiaga. Se presara apoi deasupra zahar pisat, se arde cu lopatica incalzita sa se carmelizeze; se punela ghiata si se serveste foarte rece." (Almanah 1939)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Este o mancarica tare buna de iarna, pe care o facea si strabunica si mamei mele, copil fiind, ii placea foarte mult. Se face astfel: Vom fa...

2 comentarii:
Didona, imi cer scuze, am avut calculatorul defect si abia astazi am vazut intrebarea ta. Eu am cumparat domeniul de la Google. Costa in jur de 10 dolari pe an.Procedura e simpla: am platit cu cardul si intr-o zi sau doua am avut domeniul. Daca mai ai intrebari uite email-ul meu: nicoletacintar@yahoo.com
Duminica placuta!
Pe-atunci ...inca mai stiau oamenii sa savureze mancarea, sa guste o cafea buna!
Multumim ca ne reamintesti asfel de retete!
Trimiteți un comentariu