" Se face o esenta tare de cafea care se indulceste, se vanileaza, se adauga 800 g lapte, un pic de sare, o lingura de faina si un galbenus. Se bate bine, se strecoara prin sita, se amesteca 4 oua intregi. Se toarna crema in cesti de faianta sau intr-o forma de bain marie si se fierbe in aburi pana se inchiaga. Se presara apoi deasupra zahar pisat, se arde cu lopatica incalzita sa se carmelizeze; se punela ghiata si se serveste foarte rece." (Almanah 1939)
15 nov. 2008
Crema de cafea cu lapte - Coffee with milk cream
" Se face o esenta tare de cafea care se indulceste, se vanileaza, se adauga 800 g lapte, un pic de sare, o lingura de faina si un galbenus. Se bate bine, se strecoara prin sita, se amesteca 4 oua intregi. Se toarna crema in cesti de faianta sau intr-o forma de bain marie si se fierbe in aburi pana se inchiaga. Se presara apoi deasupra zahar pisat, se arde cu lopatica incalzita sa se carmelizeze; se punela ghiata si se serveste foarte rece." (Almanah 1939)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
AROME...: Tort cu crema de ciocolată - o reţetă simplă, dar ... : După cum se vede, am făcut acest tort la Crăciun, dar se poate adapta pen...
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Mai intâi preparăm carnea: carnea tăiată în bucăți se opărește 5 minute în apă clocotită, apoi se spală și se pune la macerat în apă cu p...
-
Va sfatuiesc sa incercati intai aceasta reteta, apoi, dupa gust, sa faceti si alte variante, de exemplu o parte numai cu lapte praf, pentr...
Links:
My Headlines

2 comentarii:
Didona, imi cer scuze, am avut calculatorul defect si abia astazi am vazut intrebarea ta. Eu am cumparat domeniul de la Google. Costa in jur de 10 dolari pe an.Procedura e simpla: am platit cu cardul si intr-o zi sau doua am avut domeniul. Daca mai ai intrebari uite email-ul meu: nicoletacintar@yahoo.com
Duminica placuta!
Pe-atunci ...inca mai stiau oamenii sa savureze mancarea, sa guste o cafea buna!
Multumim ca ne reamintesti asfel de retete!
Trimiteți un comentariu