30 oct. 2010

Rețete inedite -

Dacă nu mai știți ce să gătiți sau v-ați plictisit, ca mine, trebuie să mai schimbați câte ceva. Mi-au plăcut câteva rețete de pe net și le-am marcat, poate le voi face sau doar mă voi inspira. Unele, chiar și pentru sărbătorile de iarnă care se apropie. Sunt sigură că veți găsi și voi ceva inedit:
De pe http://dimitranas.blogspot.com/ am preluat
Fursecuri -ciuperci (intrați să le vedeți)
2 şi 1 / 2 cani faina, 1 cană untură, 1 cană de zahăr pudră, 2 pachete de zahăr vanilat, și pentru model -  1 lingura cacao, cafea sau scortisoară. Din aluat se rup bucăţi mici, de dimensiunea unei nuci şi cu gâtul unei sticle cu un diametru de aproximativ 1 cm, scufundată în scortisoara, se face un cerc, ca pe dosul unei ciuperci.  Se coace la 180 ° C.
***De aici am intrat pe http://umojojkuhinji2.blogspot.com/ și am rămas cam mult........Am notat prima rețetă de aluat, dar apoi numai titlurile, că am găsit prea multe:
* aluat in foi din cartofi
100 g cartofi piure
500 g făină
100 ml lapte cald
100 ml iaurt la temperatura camerei
40 ml ulei
1 ou
drojdie uscata (7 g)
 praf de copt (aproximativ 4 g)
o jumătate de linguriţă de zahăr
1 linguriţă de sare +
100 g margarină moale- eu prefer unt sau untura -  pentru uns aluatul +
150 g de brânză rasă pentru umplutură + ou pentru uns, seminţe
În bol pune faina, drojdie, praf de copt, sare, zahăr, ulei, iaurt, lapte şi cartofi (la temperatura camerei), şi fă pastă , apoi fă-o într-un dreptunghi (cât degetul de gros) şi unge cu 1 / 3 din margarina moale.se pliază ca şi cartea, să formeze mai multe straturi).Lăsaţi-l pentru aproximativ 30 min. la temperatura camerei (se acoperă cu o cârpă). Apoi se mai pune o treime de margarina şi din nou rulăm  - o parte peste cealaltă  (în 3-4 secţiuni).Se lasă să stea timp de aproximativ 30 min., acoperit, la temperatura camerei. Apoi, din nou,  repetaţi întreaga procedură . După a treia jumătate de oră, se se pot face cornuri.Se ung cu ou batut, presara susan, se coc în cuptorul preîncălzit - aurii.

*Cununa de varză şi cartofi
Tartă de gutui
Tartă cu gutui
Budinca cu vinete și cartofi
Tort cu frisca si gutui
*** Salată în straturi - am scris-o și pe aceasta pt. că vreau s-o fac curînd.
200 g mazăre fiartă, 400-500 g fierte sfeclă roşie, feliată, 4 ouă fierte, rase / zdrobite, 250 g brânză tare, rasă,
4-5 castraveti murati, tăiati în inele, 250 g maioneza, 250 g smântână, sare, piper.
Se amestecă maioneza cu smântână şi se condimentează cu sare şi piper. Se prepară într-un bol de aproximativ 2 l., transparent . Ordinea:
Prima în partea de jos am pus mazăre, - ou ras rece, - aproximativ o treime din amestecul de maioneza, - apoi pune branza rasa, - felii de sfecla, -  şi apoi murături, -  restul de amestec maioneza. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu / capac. Pune salata în frigider pentru câteva ore (peste noapte), să se răcească bine Dacă se doreşte, decorează cu felii de ouă fierte, ierburi.

* Ardei umpluti cu mamaligută
Ardei umplut cu fasole şi cartofi
Trandafiri
fursecuri cu gem
tort aperitiv
aperitiv interesant
din piine veche
rulada colorată sărată
oua picante
chec aperitiv
fursecuri zebra
aluat din cartofii
biscuiți cu brânză -
fasole la cuptor
mamaliga gratinata
trandafiri 
găluște de pîine și țelină
tort de post
rulada de piine, spanac
gnochi de morcovi
găluște cu banane
puf din bezea
gelatina și cocos
placinta cu legume

4 comentarii:

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

DoarATAT spunea...

Bună Ziua !
Doamnei Diana Didona !
~
Vă mulţumesc pentru cinstea de a mă fi "regăsit" ... ca "adresă", pe Blogul dvs.
Chiar AM NEVOIE să redevin "bucătar" ... deocamdată: MÂNCARE Bună pentru Copii !
~
Verificaţi, vă rog, pe ambele coloane Bannerul dvs. !
Ale dvs., AMÂNDOUĂ ... trimit către http://www.mybannermaker.com/ şi NU către Blogul ACESTA !
...
trebuie să înlocuiţi TEXTUL:

A:


cu TEXTUL:

B:

~
Pe pagina mea (CORNELIUS ROSCA), veţi găsi cele două "Variante", dintre care ... doar una este BUNĂ ! (pe Coloana Gadget, imediat după "UNELTE" !)
~
Voi reveni negreşit, iar reţetele "reuşite" de mine ... le voi PUBLICA, specificând SURSA de inspiraţie ! Sper ca dvs., prin acest Blog, să dominaţi detaşat !
Doamne ajută !
~
Cornelius,

PS: eu încă NU folosesc adresa de G-mail, vă rog, după ce v-aţi modificat ADRESA de Banner, daţi-mi de ştire, printr-un micuţ COMMENT, ori ... folosind E-mail-ul meu (cornelius_rosca2008@yahoo.com)
Vă Mulţumesc !
Baftă în tot ce întreprindeţi Benefic !
~
Dacă sunt gratuite, mi-aş face şi eu un BANNER micuţ, sau chiar două(dar nu cunosc engleza !).
~,

DoarATAT spunea...

Bună Ziua !
Doamnei Diana Didona !
~
Adineauri am trimis (NU ştiu dacă v-a ajunge) un COMMENT !
s-ar putea să NU intre, deoarece conţinea TARGET !
...
Banner-ul dvs. NU FUNCŢIONEAZĂ, deoarece (AMBELE ... din ambele Coloane !), trebuie să înlocuiţi în TEXT:

"http://www.mybannermaker.com"

prin:

"http://aromele.blogspot.com"

[merge şi:
"http://aromele.blogspot.com/"]
~
Vă rog daţi-mi de ştire prin COMMENT (micuţ), sau E-mail (nu folosiţi G-mail, pentru că ÎNCĂ nu-l utilizez; doar l-am "construit")
~
Cornelius,

boscodina spunea...

Cand ai scris ultima oara de mana? Cand ai scris ultima oara o poveste? Scrie cu noi povestea de Craciun :)

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines