3 ian. 2012

Supă de varză - dar nu de regim

Ce fel de supă (ciorbă) să mai facem, acum, când e frig și ne dorim mai mult ca de obicei astfel de feluri?
Supele de pui, supele sau ciorbele de cartofi, carne, fasole, sunt cele mai obișnuite.
Pentru variație, am făcut o supă de varză proaspătă.

Am folosit:

rădăcinoase rase - morcovi, țelină, pătrunjel
o ceapă
o varză mai mică
2 cartofi

- și:
3 linguri cu orez
condimente - boia, piper, Mirodenia, cimbru
3 linguri cu ulei
o cană cu smântână
o lingură de făină
sare

Călim ușor în ulei ceapa cu condimentele, punem rădăcinoasele, apoi completăm cu apă și le lăsăm să fiarbă.
După 15 minute adăugăm și varza. Mai punem apă. Fierbem până e pătrunsă - vreo 25 de minute.
Punem și cartofii tăiați cuburi, orezul, cimbrul, sarea. Mai fierbem vreo 10 minute.
La final, dregem supa cu smântână amestecată cu o lingură de făină.
O servim fierbinte.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines