Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

16 aug. 2008

Drob de ciuperci/Mushrooms pudding


Am facut drobul in tava lata de la aragaz, ca sa se coaca mai repede. Cu caldura asta, e mai greu ... Acum, vara, este foarte bun rece, ca aperitiv.

Am folosit urmatoarele produse: 1 kg de ciuperci (de orice fel), 2-3 cepe, 6 oua, 2 felii de paine, o ceasca cu lapte, o legatura cu patrunjel, o cescuta cu ulei, 3 linguri de faina, piper negru, 2 catei de usturoi.
Ceapa se caleste putin cu usturoiul, iar ciupercile se fierb si se scurg. Dupa ce se racesc, se trec prin masina de tocat. Se adauga felile de paine muiate in lapte, stoarse si sfaramate cu furculita, sare, piper, 5 oua. Se amesteca bine, se adauga faina alba - 2-4 linguri, depinde de consistenta - si patrunjel verde tocat ( mai multisor).
Se intinde int tava de aragaz unsa cu ulei. Oul care a ramas se bate atat cat sa se omogenizeze galbenusul cu albusul si apoi se toarna (se intinde) peste drob, pentru a-i da o fata frunmoasa. Uneori, eu amestec acest ou cu boia de ardei dulce, ca sa fie drobul mai aspectuos. Tot asa, in loc de boia putem pune marar tocat sau susan.
Din pacate, vad ca pozele mele nu se mai afiseaza si a trebuit sa le sterg.

Un comentariu:

Muza-chan spunea...

Interesanta reteta.

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori