3 oct. 2008
Plachie de platica proaspata / Fish
Platica trebuie sa fie mare, de min. 1 kg.
Mai avem nevoie de:
2-4 cepe
un morcov mai marisor
o felie de telina
4 cartofi
2 gogosari - sau ardei grasi
5 rosii
o ceasca de ulei
o ramura de cimbru
o ramura de busuioc
un paharel de vin alb
piper
Se curata pestele de solzi si de intestine si se spala bine. Se sterge, se sareaza si se pipareaza usor.
Ceapa tocata si morcovul taiat felii subtiri se soteaza un pic in ulei si se aseaza intr-tava sau intr-un vas de Jena potrivit pentru cuptor. Se aseaza deasupra feliile de cartofi taiate foarte subtiri, cubulete de telina si un gogosar taiat fin.
Pestele se umple cu crengile de cimbru si busuioc (se pot adauga si cativa catei de usturoi), se unge cu ulei si se aseaza peste legume.
Se aseaza pe peste feliile de gogosar, apoi se acopera mancarea cu felii de rosii. Se mai stropeste cu ulei (daca e necesar), se presara sare, cimbru si piper.
Eu am acoperit tava cu folie de aluminiu, ca sa fiarba inabusit - cam vreo 20 de minute, apoi am indepartat-o, ca sa scada zeama si sa se rumeneasca un pic pestele. A fost minunat!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Este o mancarica tare buna de iarna, pe care o facea si strabunica si mamei mele, copil fiind, ii placea foarte mult. Se face astfel: Vom fa...

Un comentariu:
Arata bine plachia ta , mi-ai facut o pofta de peste.
Multumesc pentru premiu!
Un weekend placut!
Nicoleta
Trimiteți un comentariu