3 kg de ghebe fierte
1,5 kg ceapa
3 kg gogosari
circa 500 g suc de rosii
750 ml ulei
250 g masline negre obisnuite
Piper boabe
O capatana mare de usturoi
Sare mare neiodata
Ceapa tocata marunt (la robot) se pune in uleiul incins, amestecand mereu, sa se inmoaie putin: adaugam apoi ghebele fierte si trecute prin masina de tocat cu sita mare . Le lasam sa fiarba domol, vreo 20 de minute. Apoi punem gogosarii copti ( eu am procedat altfel, pentru a fi mai rapid si mai dietetic:gogsarii curatati si taiati bucati i-am inabusit intr-o cratita cu capac, in putin ulei si in sucul propriu , apoi i-am tocat prin masina, cu sita mare). Se pun gogosarii peste ciuperci si o cana de suc de rosii. Se fierbe zacusca pana ce scade ( nu mult, sa fie legumele patrunse), se pun si condimentele si daca mai trebuie, suc de rosii dupa gust. Usturoiul se pune taiat in feliute mici, o data cu maslinele ( inainte de a fi gata, cu vreun sfert de ora).
Zacusca pusa in borcane se sterilizeaza asa cum am aratat aici.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în ul...
-
AROME...: Tort cu crema de ciocolată - o reţetă simplă, dar ... : După cum se vede, am făcut acest tort la Crăciun, dar se poate adapta pen...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Se fac din aluat de semicozonac (reteta este aici ) sau de paine. Am folosit faina Dobrogea pentru cozonac si aluatul a iesit foarte pufos. ...
Links:
My Headlines

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu