20 oct. 2008
Mere cu crema / Apple with cream
" Jumatate de kg de mere se curata de coaja, lasandu-le intregi, se scobesc de samburi. Se fierb in sirop legat si se scot inainte de a fi prea moi. Se aseaza pe o farfurie de Jena, se umple fiecare mar cu marmelada, se stropesc cu unt, se aseaza deasupra merelor o crema din albuse batute spuma cu 100 g zahar praf si putina marmelada; se infing din loc in loc bucati de migdale si se coc repede la cuptor." Almanah 1939
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
AROME...: Tort cu crema de ciocolată - o reţetă simplă, dar ... : După cum se vede, am făcut acest tort la Crăciun, dar se poate adapta pen...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Va sfatuiesc sa incercati intai aceasta reteta, apoi, dupa gust, sa faceti si alte variante, de exemplu o parte numai cu lapte praf, pentr...
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
Links:
My Headlines

2 comentarii:
Didona, vreau sa incerc si eu reteta postat de tine dar... am citit bine 1000 g zahar?
Ai dreptate, este o greseala pe care eu nu am observat-o. E vorba de 100 g de zahar. Bine ca ai observat, uite acuma corectez. Mersi!
Trimiteți un comentariu