Sa mai rasfoim putin prin cartea de bucate a bunicii.
O reteta interesanta este urmatoarea:
"Se rad mere, se fierb in sirop de lamaie, se adauga migdale oparite, taiate felioare, stafide, se toarna compozitia groasa, cleioasa, pe o placa de marmora presarata gros cu zahar pudra, se formeaza un sul, se lasa sa stea la un loc cald, pâna se raceste, apoi se taie felii."
Interesant, nu-i asa?
Si ca sa fie mai usor de facut, cred ca merg combinate merele cu ceva biscuiti sfaramati. Apoi, eu as adauga si rom. Trebuie sa fie bun, nu mai ramane decat sa-l pregatesc si eu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Este o mancarica tare buna de iarna, pe care o facea si strabunica si mamei mele, copil fiind, ii placea foarte mult. Se face astfel: Vom fa...

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu