"Doua pahare de racituri de picioare de porc sau aspic se pun pe fundul unei forme, garnisand cu castraveciori, felii de ou, bucati de sparanghel; se lasa la ghiata sa se intareasca, se acopera cu un strat de sunca tocata amestecata cu smantana si putin hrean, se toarna restul aspicului peste ea si se lasa cateva ore la racitor. Inainte de a servi se moaie un minut vasul in apa fierbinte ca sa iasa forma usor" (Almanah 1939).
Foarte aspectuoasa reteta... si gustoasa. Cred ca ar merge sa ornam cu salata de sfecla rosie cu hrean si salata verde. Grozav, nu?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
AROME...: Tort cu crema de ciocolată - o reţetă simplă, dar ... : După cum se vede, am făcut acest tort la Crăciun, dar se poate adapta pen...
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Mai intâi preparăm carnea: carnea tăiată în bucăți se opărește 5 minute în apă clocotită, apoi se spală și se pune la macerat în apă cu p...
-
Va sfatuiesc sa incercati intai aceasta reteta, apoi, dupa gust, sa faceti si alte variante, de exemplu o parte numai cu lapte praf, pentr...
Links:
My Headlines

2 comentarii:
Didona iti admir retetele de mult timp ... Felicitari pentru blog si pentru minunatele retete! Cu crema asta de aspic si sunca mi-ai pus ( cum s-ar zice) "capacul" :-)) Trebuie sa fie intradevar tare buna, gustoasa si aratoasa. Poate reusesc sa o pregatesc la iarna. In locul sau impreuna cu traditionala piftie )siciliana).
O zi buna si la cit mai multe retete minunate!
Cristina
Multumesc, Cristina, pentru cuvintele frumoase.
Reteta am "notat-o", pentru Revelion.
Cume e piftia siciliana?
Trimiteți un comentariu