Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
16 mai 2010
Drob din ficatei de pui si urzici (spanac)
Un drob foarte fin si gustos si care se face repede.
Am folosit 500 g de ficatei de pui pe care i-am curatat bine de vinisoarele din mijlocul lobilor, i-am sters si i-am sotat usor in ulei. Dupa ce s-au racit, i-am taiat cubulete mai mari sau mai mici; o parte din ficatei i-am zdrobit cu furculita.
In acest amestec am adaugat o bucata de franzela inmuiata in apa, stoarsa si zdrobita cu furculita, sare, piper, patrunjel verde si cateva cepe verzi - cred ca vreo 5 - tocate si calite usor in ulei. Am mai pus o lingura cu faina si 5 oua mari si frumoase, de tara. Pentru ca tocmai faceam si niste urzici si erau deja fierte, am profitat ca sa realizez acest joc de culori. Am amestecat o mana de urzici pasate cu putin ou, faina, smantana si nucsoara.
Am pus 1/2 de compozitie de drob in tava de chec, la mijloc am pus urzicile si bucati de ou fiert, am acoperit cu restul de drob. Deasupra am uns drobul cu 1 ou amestecat cu putina smanatan si l-am ornat cu ceapa verde.
L-am copt pana s-a rumenit bine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
8 comentarii:
De milioane arata! Retetele sint mama fantaziei. O saptamina minunata! Cami
Inca asa drob n-am incercar,arata atat de bine ca deja am mancat una bucata de drob!A iesit de nota 20!brava!o seara buna!
minunat! ai un premiu la mine!
foarte frumos! sa nu uiti de premiile de la mine de pe blog!
Wow, that dish is beautiful. Thanks for sharing.
cea mai buna mancare si cea mai potrivita pentru sarbatorile de pasti mi se pare drobul.
Halaaaaa! Arta este de multe ori în aceste mâini felicitări! ...
Salutări de la
WORLD Patiserie de fantezie
Te invit pe blogul meu pentru a ridica premii frumoase si lepse.
O zi minunata!
Trimiteți un comentariu