Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

17 sept. 2016

Salau la cuptor, cu lamaie


Folosim salau proaspat, curatat si spalat.
Frecam pestele cu sare, piper, cimbru, condimente si unt.
Impanam pestele cu felii de lamaie, il stropim cu zeama de lamaie din abundenta, cu vin alb si cu ulei. Deasupra mai asezam felii de rosii sau rosii mici intregi, masline.
Il introducem in cuptorul foarte bine incins si il lasam circa 30 de minute.


Se serveste impreuna cu sosul din tava.


6 sept. 2016

Ardei umpluți cu carne, în sos de roșii


Se foloseste pulpa de porc sau de vitel, cam 500 - 700 g. 
Carnea se toaca, impreuna cu ceapa usor calita, 1 morcov, verdeata. Se adauga 1 ou, sare, piper, orez ( cat intr-o cescuta de cafea). Se adauga 3 linguri cu apa si una cu faina.

Se umplu ardeii, dupa ce au fost opariti mai inainte.
Se adauga apa clocotita, cat sa ii cuprinda.
In apa mai punem o ceapa tocata foarte fin, rosii tocate, sare, un praf de zahar, suc de rosii. Asezam deasupra o crenguta de cimbru si una de busuioc, punem capacul si ii lasam sa farba o ora. La final, ca sa mai scada sosul, ii lasam fara capac.



1 sept. 2016

Pui cu ardei și sos soia

Pentru doua portii:
2 pulpe de pui si/sau un piept de pui, o ceapa, 1 ardei mare si un gogosar, o rosie mare, ulei, sos soia, 

Rumenim carnea in ulei pe ambele parti, adaugam ceapa tocata, o calim, cu sare si piper, si adaugam o ceasca de apa. Lasam sa se gateasca carnea, la foc redus.
Ardeii ii taiem bucati mari.
La fel si rosia, dar o punem la scurs intr-o sita.
Calim legumele in ulei, la foc mare, sa ramana al dente. Daca ne place, adaugam si 1-2 catei de usturoi. Stingem cu sos de soia, adaugam condimente dupa gust. Potrivim gustul cu zahar, sare, ardei iute.
Amestecam totul cu carnea si lasam sa mai fiarba impreuna cateva minute, sa se intrepatrunda gusturile.



Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori