Nu am mai cumparat peste file pt. aceasta reteta, pt. ca am luat plasa de prea multe ori, cumparind niste fisii anemice de peste si mai mult apa. Astfel ca am cumparat merluciu congelat de la care am scos fileul, cu un cutit ascutit. Se taie mai usor daca pestele e pe jumatate congelat.
Cureti pestele de intestine, tai capul, il speli, apoi treci cu cutitul de-a lungul coloanei. Dupa ce ai scos fileurile, cauti sa indepartezi oscioarele ramase.
Fileurile se condimenteaza cu sare si piper.
Daca e necesar, se lasa sa se mai decongeleze.
Se trece fiecare fileu prin faina, prin ou batut, iar prin faina si prin ou batut, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins. Se pune ceva mai mult ulei, ca sa se faca pestele repede.
Se scoate cu o paleta pe servete de hartie.
Este bun asociat cu sosuri de iaurt si usturoi, sos de rosii cu usturoi etc.
Rece, merge bine cu lamaie.
Bun este şi codul pane, dar dacă găsiţi un file mai gros. Eu am găsit la Lidl, în cutie de carton: