Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

25 apr. 2015

Bombonele din nuca de cocos (Rafaelo)


Se fac foarte repede şi se mănâncă la fel de repede.
Sunt mai multe variante de bombonele. Eu prefer să le fac cu foaie de napolitană, sunt foarte bune, nu aşa de grase, parcă.
Ingrediente:
200 g unt
150 g zahăr pudră
100 g lapte praf
o foaie de napolitană (din cele dreptunghiulare pentru prăjituri)
100-150 g fulgi de cocos
câteva alune
Se mixează untul moale împreună cu zahărul, apoi adaugăm laptele praf. Mai mixăm puţin şi apoi încorporăm foaia de napolitană sfărâmată (nu foarte fin, pot rămâne şi bucăţele mai mărişoare).
Punem şi  nuca de cocos, putem adăuga şi un pic de esenţă de vanilie.
Modelăm biluţe pe care le trecem prin fulgi de nucă de cocos. Cine doreşte, poate pune la mijlocul bomboanei o alună. 
Le păstrăm la rece.


23 apr. 2015

Mâncare cu carne şi castraveţi muraţi

Ingrediente:
400 g carne (am avut pulpă de porc)
o ceapă mai mare
300 g castraveţi muraţi
50 - 100 ml ulei
o lingură de pastă de roşii
50 ml vin
20 g făină
3-4 căţei de usturoi
dafin sau enibahar
2 frunze proaspete sau uscate de ţelină
pătrunjel verde
sare, piper
un praf de zahăr

Mai întâi tăiem castraveţii felii sau cuburi şi îi lăsăm într-un vas cu apă vreo 30 de minute. Am văzut că unii folosesc castraveţi raşi; cred că merită încercată şi această variantă.
Se pot pune castarveţii în mâncare şi fără a se mai lăsa în apă, dar mie mi se par prea acri.
Nu recomand însă să fie lăsaţi prea mult în apă (o spun tot din experienţă), pentru că pur şi simplu  nu mai au gust şi nu mai sunt acri deloc.
Călim în ulei carnea tăiată cuburi; după ce este albă pe toate părţile, adăugăm ceapa tocată şi o călim uşor, cu grijă.

Apoi se stinge cu 200 ml de apă şi se adaugă castraveţii. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Când consideraţi că mâncarea este fiartă, se adaugă făina amestecată cu vin, pasta de roşii, condimentele şi usturoiul tocat - după gust.
Potrivim acum gustul de sare, pentru că sunt săraţi şi castraveţii.
Pentru întregirea aromelor, se pune şi un pic de zahăr.
Este o mîncare care merge bine cu piure de cartofi.
Poftă bună!

21 apr. 2015

Sărăţele fragede, cu untură

Sunt absolut minunate, în prima zi. Apoi, recomand să fie încălzite.

Reţeta:
200 g untură - sau unt
100 g smântână
150 g iaurt
2 ouă
75 g brânză sau caşcaval ras
un cub de drojdie
puţin lapte
sare, chimen, susan
1 ou pentru uns
Untura moale, la temperatura camerei, se omogenizează, amestecându- se cu lichidele, drojdia desfacută în puţin lapte, ouăle, brânza.
La final se aduagă făina, aproximativ 700 g - 1 kg, depinde cât intră ca să iasă un aluat elastic, nu prea tare.
Se lasă lasă se odihnească 30 de minute, la temperatura camerei.
Din acest aluat se fac cornuleţe rulate, neumplute. Eu am preferat sărăţele, pentru că sunt mai crocante.
Se modelează saleuri, cornuleţe etc., după dorinţă, se ung cu ou şi se presară cu caşcaval ras sau fel de fel de seminţe.





Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori