Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

25 ian. 2016

Tocană de pui, cu praz şi cartofi


 Pentru cei flămânzi şi înfriguraţi.
Este bună dacă folosim "puiul fericit" sau ceva asemănător.
Avem nevoie de carne de pui (orice părţi ale puiului sunt bune), o ceapă, un praz, 1 gogoşar, suc de roşii, cartofi, ulei, sare, piper, coriandru.
Călim carnea de pui cu puţin ulei, pe toate părţile, ca să se albească, apoi lăsăm carnea să se gătească înnăbuşit, la foc domol. dacă e necesar, adăugăm câte puţină apă.
 Cînd carnea s-a gătit pe jumătate, punem o ceapă tocată şi prazul tocat. Lăsăm să fiarbă în continuare. Adăugăm apă câte puţin.Puiul este gata în circa o oră.
 În acest moment am pus gogoşari conservaţi, însă se pot pune şi proaspeţi sau congelaţi. Adăugăm sare, boabe de piper.
 Punem şi cartofii tăiaţi în sferturi, apă şi mai lasăm să fiarbă 20 de minute. Se poate pune şi la cuptor, dacă vreţi să fie mai scăzută.
 La final, punem suc de roşii, potrivim gustul cu condimente şi sare şi mai lăsăm să dea un clocot.
Merge perfect cu mămăliguţă. Pe frigul ăsta, mai ales.

Brioşe cu iaurt

Pentru 6-8 brioşe:
1 ou se bate cu 100 g zahăr (o jumatate de pahar), se pune puţină sare, se adauga treptat un sfert de pahar de ulei, apoi o jumatate pahar (cană) de iaurt. Omogenizăm, adăugăm coajă de lămâie, rom, zeamă de lămâie sau o linguriţă de oţet, o jumătate de plic de praf de copt. la final, aproximativ un pahar cu făină.
In compoziţie putem adauga câteva nuci zdrobite sau stafide trecute prin făină.
Se coc in cuptorul incins.
Reci, se ornează cu ciocolată amară.




7 ian. 2016

Ce am mai gătit

Poate vă dau o idee. 
Cotlete cu sos de gogoşari şi piure de cartofi

Chifteluţe aperitiv

Tochitura moldovonească


Sarmale şi ardei umpluţi

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori