Pentru 2 porţii, aproximativ, eu am făcut reţeta cu:
2 felii de carne de porc
o ceapă
un dovlecel
un morcov
1 ardei gras
1 ardei iute
4 ciuperci
sos de soia
o cană de supă de carne
2-4 căţei de usturoi
o bucată mică de ghimbir
piper
amidon
o linguriţă de miere
ulei
zeamă de lămâie
condimente asiatice sau un pic de coriandru pisat, chimen, curry
Preparare:
Carnea se taie făşii, se trece prin sos de soya, prin amidon şi condimente, apoi se soteaza în 2 linguri de ulei.
Se amestecă să se coaguleze pe toate părţile. Apoi lasam sa scadă lichidul lăsat de carne şi să se rumenească uşor pe toate părţile. Punem căţeii de usturoi, feliile de ghimbir, ceapă tocată fin. Amestecăm, să se călească acestea şi să îşi lase aromele, apoi stingem cu supă.Lăsăm acum pe foc mai mic, să se gătească carnea. Eu am fost nevoită să mai adaug o cană de apă şi să las carnea să fiarbă vreo jumătate de oră, fiind mai tare. Aici, totul depinde de felul cărnii, dar şi de gust, unii preferând carnea mai tare.
Separat călim uşor legumele şi ciupercile tăiate făşii sau beţişoare, apoi le adăugăm peste carne. Acestea trebuie să fie gătite doar pe jumătate.
Completăm cu condimente, sare, miere, puţină lămâie.
Servim cu orez fiert simplu.