O mâncare rapidă şi uşoară de vară.
Am avut :
2 dovlecei
2 roşii
o cană de brânză de vaci
1 ou
o legătură ceapă verde
o legătură pătrunjel
o legătură mărar
o lingură gris
o lingură făină
ulei
sare
piper
o roşie-facultativ
Răzuim dovleceii, îi tăiem în două pe lung şi îi scobim cu o linguriţă.Îi presăărm cu sare.
Dacă dovleceii sunt prea lungi, îi tăiem în două şi pe lat, cum am făcut eu, dar îi scobim astfel încât să rămână plini la capete, ca o bărcuţă - aşa cum se vede în fotografie:
Facem umplutura astfel:
- amestecăm brânza cu sare, ceapa verde şi verdeţurile:
- adăugăm în compoziţie 1-2 ouă, o lingură de griş şi una cu făină.
- condimentăm cu piper
- putem pune şi o roşie decojită şi tăiată bucăţele mici.
Umplem dovleceii cu compoziţia preparta mai înainte. Dacă ne mai rămâne, umplem şi câteva roşii. Aşezăm legumele umplute în tava unsă cu ulei, turnăm apă fierbinte până la nivelul dovleceilor şi îi dăm la cuptor (încins).
Îi ţinem până ce co umplutura s-a întărit şi s-a rumenit . La nevoie, se mai pune apă în tavă, să nu se ardă dovleceii.
Putem adăuga şu puţin suc de roşii.