Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

9 aug. 2015

Chiftele cu ouă de prepeliţă

Se fac uşor şi sunt aspectuoase.
Preparăm compoziţia preferată de pârjoale.
Eu am făcut-o cu pulpă de porc.
Când formăm chiftelele, punem în mijloc câte 1 ou de prepeliţă fiert.
Sunt mai uşor de făcut decât varianta cu ouă de găină, fiind mai mici.




7 aug. 2015

Şniţele pane picante, cu pesmet - din piept de pui


Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
2 ouă
50 g făină
100 g pesmet
sare, piper
boia de ardei
praf de usturoi
100 ml ulei



Carnea se spală, se portionează, se bate cu ciocanul de şniţelele. Apoi se sarează şi se piperează şi se presară cu praf de usturoi.
Pregătim o farfurioară cu făină, una cu pesmet iar separat într-un castronel batem oul cu sare, boia iute şi dulce, piper.
Punem tigaia pe foc să se încălzească, adăugăm ulei (eu am folosit de rapiţă).
Trecem carnea prin făină, ou, apoi prin pesmet şi iar prin ou şi apoi punem şniţelele în uleiul încins.
Le prăjim la foc mediu, până se rumenesc. Carnea e "făcută" atunci când pătrunde uşor furculiţa în ea. Dacă le lăsăm prea mult, se întăresc.
Şniţele făcute cu aceste condimente ies mai colorate şi mai aromate.
Uneori, mai adaug în ou un praf de oregano.
Le scoatem pe hârtie absorbantă şi le servim calde.

4 aug. 2015

Dovlecei umpluţi cu brânză de vaci

O mâncare rapidă şi uşoară de vară.
Am avut :
2 dovlecei
2 roşii
o cană de brânză de vaci
1 ou
o legătură ceapă verde
o legătură pătrunjel
o legătură mărar
o lingură gris
o lingură făină
ulei
sare
piper
o roşie-facultativ

Răzuim dovleceii, îi tăiem în două pe lung şi îi scobim cu o linguriţă.Îi presăărm cu sare.
Dacă dovleceii sunt prea lungi, îi tăiem în două şi pe lat, cum am făcut eu, dar îi scobim astfel încât să rămână plini la capete, ca o bărcuţă - aşa cum se vede în fotografie:

Facem umplutura astfel:
- amestecăm brânza cu sare, ceapa verde şi verdeţurile:
- adăugăm în compoziţie 1-2 ouă, o lingură de griş şi una cu făină.
- condimentăm cu piper
- putem pune şi o roşie decojită şi tăiată bucăţele mici.
Umplem dovleceii cu compoziţia preparta mai înainte. Dacă ne mai rămâne, umplem şi câteva roşii. Aşezăm legumele umplute în tava unsă cu ulei, turnăm apă fierbinte până la nivelul dovleceilor şi îi dăm la cuptor (încins).
Îi ţinem până ce co umplutura s-a întărit şi s-a rumenit . La nevoie, se mai pune apă în tavă, să nu se ardă dovleceii.
Putem adăuga şu puţin suc de roşii.


2 aug. 2015

Supă ardeleanească de fasole păstăi

O supică uşoară şi gustoasă de vară.
Ingrediente:
un castronel de fasole galbenă - punem câtă vrem
o ceapă
1 cartof
2 roşii
1 morcov
1 pătrunjel
2 linguri unt
o lingură făină
1 pahar smântână
pătrujel-mărar
Punem toate legumele la fiert, în apă cu sare, înafară de roşii şi cartofi.
--- Fasolea bucăţi, rădăcinoasele răzuite, ceapa tocată---
După 1 sfert de oră punem cartofii cuburi, după alte 10 minute punem şi roşiile - cuburi.
Important este să adăugăm roşiile atunci când toate legumele sunt fierte.
Lăsăm să fiarbă şi roşiile, adăugăm untul şi smântâna amestecată mai înainte cu făina.
Trebuie să mai clocotească o dată.
Apoi punem verdeaţa.
 



Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori