Folosim pulpe si aripi de curcan, pe care le coacem intregi.
Pentru ca bucatile de carne sunt mari, le-am lasat la macerat, ca sa fie patrunse de arome.Am facut o solutie din ulei, vin (sau otet diluat cu apa ), condimente dupa preferinta.
Dupa cateva ore am dat friptura la cuptor, in tava cu ulei, acoperita. Am lasat sa se coaca in suc propriu. Dupa vreo 35 de minute, am scos-o din cuptor si dupa ce s-a mai racit putin am uns-o cu o pasta formata din o lingura cu mustar cu boabe, o lingurita rasa de miere, vin, ulei, apa, sare, piper, boia, putin cimbru si usturoi taiat marunt. Cantitatile variaza in functie de cata carne avem.
Am indeparatat pielea (pentru ca mie nu-mi place, dar fiecare face cum vrea), am facut cu cutitul cateva crestaturi mai adanci in carne si am uns-o pe ambele parti, cu aceasta pasta. La nevoie, in tava se toarna cate putina apa.
Am lasat-o sa mai coaca inabusit, apoi, cand furculita a patruns cu usurinta in carne, am lasat-o sa se rumeneasca.
Atentie - la mine a scazut tot sosul si s-a ars putin, pe fundul tavii, de la miere.
Dar a fost foarte buna, a avut cu totul alt gust decat friptura obisnuita. Gustul de mustar nu se simte, dar este aromata de la miere, fara a fi totusi dulce.
6 comentarii:
Imi ploua in gura,arata tare bine,te asteapta premii la mine.
Incepand cu data de 1 iunie 2010, Bucataria lui Tavi impreuna cu Angst si Jurnalul National organizeaza concursul culinar “Gateste cu Tavi”.
Mai multe amanunte pe http://www.all-food.ro/concurs/
Mi-ar face mare placere sa participi!
Tavi
Thanks for your visit. Wish you a very happy day!
Gustoasa fripturica!
Te asteapta premii de mai la mine, oferite cu drag.
Multumesc, draga Mirela.
mmm.da ce pofta mi-ai facut
Trimiteți un comentariu