Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

27 dec. 2010

Salata boeuf


Nelipsită de pe mesele noastre, deși, cândva (ei, eram tânără și nonconformistă atunci, dar ...mi-a trecut) renunțasem la această salată și nu voiam s-o mai fac, considerând-o banală. Acum, nu mă interesează ce e modern sau nu, ci numai ce-mi place. Și dacă e atât de bună, de ce să n-o fac și eu, măcar la Paști și la Crăciun sau de revelion?

În general, prefer să mănânc numai salată făcută de mine, căci nu suport să găsesc vreun zgârci sau vreo pieliță  sau grăsime de la carne, cât de mici. Ei, mofturi........Dar nu suport acestea toate, încă de când eram copil.

Despre rețetă, ce să mai spun, toate gospodinele o știu.

Atât am observat:

salata e mai bună când are mai multă maioneză, bineînțeles, acrită cu lămâie.

rădăcina de pătrunjel să nu lipsească, pentru că dă un gust foarte bun

în general. se pun cantități aproximative egale de carne, cartofi, rădăcinoase și murături

rădăcinoasele fierte cu carnea (dacă e și un os cu măduvă..) sunt mai gustoase

e buna salata în care am pus și castraveți murați, și gogșari în oțet, tocați mărunt

nu uitați de piper

dacă nu e mai condimentată și acruță, atunci poate ”cădea greu”


Poftă bună!


3 comentarii:

mirela spunea...

FOARTE BUNA SALATA,,,SI EU O MANANC DOAR ATUNCI CAND O FAC EU((((SAU MAMA))) SI DE REGULA NU SERVESC MASA LA ORICINE(((SI EU SUNT SUCIT)))

maria mihalache spunea...

Frumos ai ornat-o.
Sarbatori cu bine!

Unknown spunea...

E minunata salata asta! Decoratiile ti-au iesit tare frumoase! Bravo!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori