Este una dintre pastele mele preferate, pentru aperitive. Uneori, o fac amestecată cu piept de pui fiert.
Facem maioneză, după reţeta preferată de fiecare. Adăugăm zeamă de lamâie şi mujdei, desigur, din usturoi, din ce altceva ar putea fi?
Trecem ţelina prin răzătoarea mică şi o amestecăm cu zeamă de lamâie. La fel procedăm şi cu 1-2 mere, care e bine să fie dulci-acrişoare.
Le lăsăm deoparte câteva minute, apoi le stoarcem. Nu e bună prea multă zeamă, căci ar putea ieşi pasta prea moale.
Le amestecăm cu maioneză, potrivim de sare.
Cum spuneam, mai putem obţine o salată de piept de pui sau, pentru mai multă consistenţă, în această pastă punem 1-2 ouă fierte rase.
O aşezăm pe un platou şi o ornăm cu măsline, salată verde şi felii de ou.
2 comentarii:
Este una dintre salatele mele preferate :) Arata excelent si este si foarte sanatoasa! :)
Buna telina asa pregatita!
Plina de vitamine si cu aroma subtila :P
Tot asa pregatesc si gulia :D
Trimiteți un comentariu