Folosim gogoșari, ardei, ceapă și morcovi.
Cantitățile le alege fiecare. Am pus cam 2 kg gogoșari, 2 ardei, 1 kg de morcovi și unul de ceapă.
Ardeii și gogoșarii se taie fideluță, morcovii se rad, ceapa se taie peștișori.
Vom opări apoi ardeii, morcovii și la final, ceapa, într-o soluție făcută din 500 ml oțet, 250 ml apă, 2 linguri cu sare, 5 linguri cu zahăr. Punem marinata la fiert, cu condimente, și apoi opărim legumele, cam 3-4 minute.Vom aopări ceapa la final pentru că marinata capătă un gust neplăcut de la ceapa și o vom arunca.
Le scurgem.
După ce s-au scurs, le lăsăm să se zvînte, pe prosoape, până a doua zi. Astfel, nu vor lăsa apă și nu se vor strica.
A doua zi:
facem o ”maioneaă” din un borcan de 400 g cu muștar bun, cu puțină sare, în care turnăm circa 1-2 căni de ulei, ca la maioneză. În acest sos vom amesteca toate legumele.
Le păstrăm la rece, în borcane BINE ÎNCHISE.
Pentru siguranță, este recomandat să sterilizăm borcanele cu salată, în cuptor.
Unii pun și gogonele, dar salata e mai bună și mai fină fără, căci gogonelele sunt mai tari.
Un comentariu:
Cred ca e foarte buna avand in vedere sosul de mustar!
Trimiteți un comentariu