delicioasa
- am cumparat un fel de carcasa de curcan, foarte mare-adica spatele curcanului
-scriu cam greu, ca mi s-a srica t t as t a t ura-
-am taiat spatele de curcan in bucati, ca sa.imi incapa in oala, apoi am spalat-o , am oparit-o și iar am spalat-o.
- am pus din nou carnea la fiert, cu apa rece, la foc mic, și a fiert mai mult de ora - ca la racituri.
- dupa10-15 min., se presara sare, se mai fierbe, se spumuiește.
- nu uita ca, dupa 30-40 de minute, sa pui in oala și o ceapa mare, unu-doi morcovi, o radacina mai mare de patrunjel, o bucat a de țelina.
- adaugam și boabe intregi de piper
- când carnea e bine fiarta, se scoate deoparte intr-un vas, iar supa se strecoara in cratița.
galuștele din griș
- se bat cu furculița 2 oua, se presara un pic de sare, punem și o lingura de ulei și apoi punem grișul - intre 10-12 linguri - am utilizat din cele mai plate și ceva mai mici, nu linguri mari și adânci de supa.
- 1-2 linguri de griș pot fi inlocuite cu malai și galuștele vor fi mai galbene și mai gustoase.
- punem și un pic de bicarbonat de sodiu - cine vrea - cit 2 boabe de piper - și vor crește mai mari și nu vor fi tari la mijloc.
- omogenizam, punem cu lingura cite o galusca in supa ce fierbe, dupa vreo 10 minute, adaugam o cana cu apa rece și mai lasam sa fiarba pana sunt gata/ scoatem una și vedem daca e fiarta la mijloc.
la final, punem mult patrunjel tocat.
carnea ramasa
- am curațat-o de pe oase, am fiert și 2 oua cleioase, am stropit -o cu sos de usturoi diluat cu supa
pofta buna
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Un comentariu:
Mi-ai facut o poftaaaa!!!!!!!
Trimiteți un comentariu