Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

30 dec. 2017

COTLET de porc, umplut cu cascaval si ciuperci


O idee pentru o friptura la cuptor ceva mai deosebita.

O facem cu:

- o bucata cotlet de porc, intreg
- o bucata de cascaval sau mozzarela
- cateva ciuperci
- 1 ardei
- 2-3 rosii
- usturoi
- sare, piper, cimbru
- ulei
- vin 

Taiem cotletul in felii groase cat degetul, dar nu de tot; practic, facem niste crestaturi adanci, cam pe 2/3 din grosimea carnii.
Condimentam cu sare si piper. Umplem crestaturile cu felii de cascaval, cu felii subtiri  de ciuperci, rosii, ardei, usturoi. Eventual, prindem cateva scobitori pentru sustinere.
Restul de legume le taiem marunt si le lasam in tava, sa formeze un sos.
Turnam un pic de ulei deasupra carnii, punem si cimbru, apoi o dam in cuptorul incins, intr-un vas acoperit.
Dupa 30-40 de minute, cand carnea este patrunsa,  lasam vasul descoperit, pentru a se rumeni carnea. Tot acum o stropim cu vin.





Observatie:
Trebuia sa pun felii mai groase de cascaval, pentru ca s-a topit si a ramas cam putin din el.

Un comentariu:

Micul spunea...

Arata delicios ! :)

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori