Ingrediente: 1 pahar cu suc proaspat stors din fructe ( capsune, zmeura, caise, piersici, fragi) , 150 g zahar, 250 frisca, 2 plicuri de gelatina.
Incalzim zeama de fructe, punem zaharul si amestecam pe foc, pana se dizolva - insa zeama nu trebuie sa fiarba.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina dizolvata inainte in apa caalda. Omogenizam si lasam sa se mai raceasca, apoi adaugam frisca - cand compozitia este usor calduta. Omogenizam si o turnam in forma de sarlota sau in pahare sau cupe . Dam la rece cateva ore.
Dupa caz, rasturnam sarlota si o ornam cu fructe si frisca sau decoram cupele.
13 comentarii:
Azi, de Sărbătoarea "Sf. Petru şi Pavel", urăm un sincer "LA MULŢI ANI!" tuturor sărbătoriţilor.
Şarlotă de fructe, prieteni, muzică pe gustul fiecăruia, toate ingredientele pentru reuşita unei zile onomastice perfecte.
Colaboratorii blogului CALEIDOSCOP, Genoveva şi Cristi, vin în întîmpinarea acestei sărbători (şi nu numai) şi vă invită cu drag să ascultaţi folclor autentic românesc, precum şi alte genuri muzicale pe blogul nostru iar dacă vă plac postările noastre, ne-am bucura din suflet să ne recomandaţi mai departe prietenilor şi apropiaţilor dvs.
http://vgeoi.blogspot.com/
Vă recomandăm deasemenea, cu multă căldură un blog dedicat în totalitate folclorului autentic românesc, care sperăm să fie pe placul inimii dvs.
http://folclor-romania.blogspot.com/
O zi minunată, cu multă linişte şi soare, vă dorim şi vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi de cîte ori veţi dori şi veţi putea s-o faceţi.
Cu respect, Genoveva, Cristi, CALEIDOSCOP şi folclor românesc!
Fructele astea mici mă ispitesc rău de tot!!!
Iată o altă întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?" Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire :)
http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html
You have a nice blog here..thanks for visiting my blog :)
hmmm!tentanta rau...
Мммм......изглежда вкусно и е красиво!Поздрави Nanita!
SUPER reteta de vara.La fel de dulce k si tine.
Super si de vara,felicitari!
Te invit la mine pe blog sa-ti ridici cateva premii pe care ti le ofer cu admiratie!
Te pup dulce!
Привет!Очакват те награди при мен.Поздрави!
o,ce ademenitoare e!suuuper!te astept la mine cu jocuri si premii!
Super reteta, te astept cu cateva pemii pe blogul meu.
HUMMMMMMM...DELICIOUS!!!
TANKS, MY FRIEND!
e ceva vreme de cand nu am mai mancat o sarlota, dar nu e vremea pierduta, arata excelent de delicios...:D
Multumesc pentru vizita.
Trimiteți un comentariu