Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

16 iul. 2009

Ciuperca Palaria sarpelui - Mushroom "hat snake"


Aceste ciuperci mari si inalte pe care le intalnim deseori prin padure sunt comestibile si foarte gustoase.
Prea putina lume le culege, dar eu le mananc de vreo...............30 de ani...........
Sunt considerate comestibile in toate atlasurile cu ciuperci, dar oamenii le privesc cu oarecare neincredere pentru ca sunt mai mari.
Dar, atentie, nu le recomand decat cunoscatorilor. Aceasta ciuperca nu se confunda cu altele, caci nu are corespodent in randul celor otravitoare, insa fiecare trebuie sa stie ce culege.
Mai usor se pot confunda - pentru cine nu are suficienta experienta - ciuperci mai cunoscute cum ar fi painisoarele, ciuperca de camp, buretii de roua si chiar si ghebele.

9 comentarii:

Oana spunea...

cate bunatati poti face din ciupercile alea.....yammmiiii

Anonymous spunea...

Se mai numesc si bureti sherpeshti.
Ii culegeam acum 15 ani din padurea de la Corbeanca (cand inca exista).

Anonim spunea...

i se mai spune si piciorul caprioarei pe la noi pe la cluj

Anonim spunea...

palaria sarpelui...f bune ca snitele

dora01 spunea...

Acum am sosit din padure,spre surprinderea mea am gasit racodes la pini.Oare cum se congeleaza?

diana spunea...

Ciupercile se pun la congelat după ce se opăresc - se lasă să fiarbă câteva minute, se scurg și se răcesc.

Anonim spunea...

Palaria sarpelui e otravitoare, e rosie cu puncte albe (Amanita muscaria), i se mai spune si muscarita. Cred ca mai degraba s-ar putea numi bureti serpesti.

Anonim spunea...

Se mai numesc si nane.

Anonim spunea...

eu stiu ca se numesc piciorul caprioarei....se pot face pane....ca si snitelul....deliciosssss
-se curata si se spala,se fierb si se lasa la scurs pe un servetel,se condimenteaza cu sare si piper si se trece prin ou,se parajesc si se servesc pana mai gasesti pe masa!:))

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori