.
Se taie o rodie în jumătate, se pune într-un castron cu apa la temperatura camerei.
Bagam mâinile sub apă şi îndepărtam seminţele din jumătăţile de rodie, menţinându-le sub apă. Scoatem dinvas cojile şi membranele fructelor, astfel ca sa ramana doar seminţele. Le strecuram, le punem într-un blender si le mixam pana ce amestecul devine siropos. Din nou strecuram printr-o sita fina, pasam cu ajutorul uneilinguri ca sa obtinem cat mai mult suc.
In final, se adaugă o ceaşcă de apă şi se amestecă. Dupa gust, punem putina miere.
Beneficii pentru sanatate
Rodiile contin hidrati de carbon, care ne furnizează energie, si sunt bogate in fibre.
Vitamine: vitamine din grupul B - riboflavina, tiamina şi niacină, vitamina K, multa vitamina C, mai mult de 25 la sută din doza zilnică recomandată de vitamina C.
Minerale: in principal potasiu. Rodiile mai conţin calciu şi urme de cupru, fosfor şi fier.
Fitonutrienti (substante nutritive esenţiale pentru sănătatea umană care pot fi găsite doar în plante): fitosteroli şi beta-caroten - benefice pentru inima, deoarece acestea ajuta la scăderea valorilor colesterolului din organism.
Antioxidanti: taninuri, antociani şi acid ellagic. Vitamina C, de asemenea, este antioxidanta.
4 comentarii:
Felicitari din toata inima pentru site-ul CARMEN SECULARE! il asteptam demult .
Iti doresc cat mai multi cititori caci e un site de care avem nevoie (mai ales noi, cei plecati de acasa) si merita.
Felicitari pentru muunca ta si aici , pe site-ul cu bunatati :)cat si pe noul site!
Multumim pentru informatii, sunt foarte utile
Draga Daniela, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Mi-au mers la inima.
Anne, ma bucur ca ai gasit ceva interesant in blogul meu.
Trimiteți un comentariu