Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

25 oct. 2009

O idee EXTRA: Cum sa facem suc din rodie?/ make pomegranate juice?


 .
Se taie o rodie în jumătate, se pune într-un castron cu apa la temperatura camerei.
Bagam mâinile sub apă şi îndepărtam seminţele din jumătăţile de rodie, menţinându-le sub apă. Scoatem dinvas cojile şi membranele fructelor, astfel ca sa ramana doar seminţele. Le strecuram, le punem într-un blender si le mixam pana ce amestecul devine siropos. Din nou strecuram printr-o sita fina, pasam cu ajutorul uneilinguri ca sa obtinem cat mai mult suc.

In final, se adaugă o ceaşcă de apă şi se amestecă. Dupa gust, punem putina miere.

Beneficii pentru sanatate

Rodiile contin hidrati de carbon, care ne furnizează energie, si sunt bogate in fibre.

Vitamine:  vitamine din grupul B - riboflavina, tiamina şi niacină, vitamina K, multa  vitamina C,  mai mult de 25 la sută din doza zilnică recomandată de vitamina C. 
Minerale: in principal potasiu. Rodiile mai conţin calciu şi urme de cupru, fosfor şi fier. 
Fitonutrienti (substante nutritive esenţiale pentru sănătatea umană care pot fi găsite doar în plante): fitosteroli şi beta-caroten - benefice pentru inima, deoarece acestea ajuta la scăderea valorilor colesterolului din organism. 
Antioxidanti:  taninuri, antociani şi acid ellagic. Vitamina C, de asemenea, este antioxidanta. 

4 comentarii:

Daniela spunea...

Felicitari din toata inima pentru site-ul CARMEN SECULARE! il asteptam demult .
Iti doresc cat mai multi cititori caci e un site de care avem nevoie (mai ales noi, cei plecati de acasa) si merita.
Felicitari pentru muunca ta si aici , pe site-ul cu bunatati :)cat si pe noul site!

Anne spunea...

Multumim pentru informatii, sunt foarte utile

Diana Didona spunea...

Draga Daniela, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Mi-au mers la inima.

Diana Didona spunea...

Anne, ma bucur ca ai gasit ceva interesant in blogul meu.

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori