Ingrediente: 250 ulei, 220 bors de casa, un pachetel mic de drodie, sare si faina.
Umplutura: mere, nuci, gem. Dizolvam drojdia cu bors, adaugam si sarea, punem tot borsul si apoi uleiul. Nu se pune faina chiar atat cat cuprinde, pentru ca atunci vom obtine cornulete tari. Dintr-un aluat molcut ies cornulete mai fragede. Incepem sa adaugam si faina, treptat, pana ce obtinem un aluat ferm, dar moale, il lasam 10 minute pe masa si il dam la rece inca 10 minute.
Avem grija, cand facem cornuletele, sa punem prea multa faina pe masa. Intindem o foaie subtire.
Le modelam dupa plac si le unmplem cu ce ne place. Le coacem la foc moderat, apoi mai tare, depinde si de fiecare, cum are cuptorul.
Atentie: sa fie usor galbui pe dos, nu rumenite, caci vor deveni prea tari. Se trec prin zahar pudra.
Ies foarte fragede.
* Aici am folosit o metoda de rulare ca la clatite ( sau ca la sarmale), indoind colturile laterale peste mplutura, pentru ca-mi era teama sa nu iasa umplutura. Pe acestea le-am umplut cu un gem mai tare (de prune) amestecat cu altul mai moale (de visine), cu nuca macinata si putin pesmet. Am foarte multumita, pentru ca gemul nu a curs deloc, chiar daca o parte din cornuete le-am rulat normal. Mie nu-mi place cand se scuge gemul, caci se imbiba cornuletele cu un miros de ars.
* Cornulete mai mari, umplute cu mere rase si scazute pe foc, amestecate cu putin zahar si nuca macinata; ies cele mai fragede:
5 comentarii:
Absolut delicioase!:)
Auzisem de astea cu bors , insa nu stiam reteta...multumesc!:)
ceau ... as vrea sa te rog ceva ... daca poti sa contribui si tu la salvarea unei vieti ... scuze ca este inafara subiectului ... este vorba de un baietel de numai 5 ani Catalin ...diagnosticat cu tumoare maligna pe creier ... care are nevoie de bani pt acoperirea costurilor tratamentului care ii va salva viata ... fara acest tratament va muri ...o poveste cutremuratoare reala a unor parinti care si-au mai pierdut un copil acum cativa ani in acelas mod ... contribuie si tu cu un simplu post pe blogul tau despre cazul lui Catalin ... eventual cine doreste poate sa ataseze benarul cu cazului lui Cata pe blogul lui ar fi un mare ajutor ...
pt detalii: http://sperantaptcata.blogspot.com sau http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel ...
Tunde
he he, cornuletele astea le-am facut si eu de craciun..aveam pregatitata reteta si fotografiile sa postez dar vad ca mi-ai luat-o inainte:))...sunt tare bune
dar zahar nu se pune?
Nu se pune zahar, sunt dulci de la umplutură și de la zahărul pudră de deasupra. In plus, s-ar putea face și cu o umplutură sărată, dar n-am incercat încă.
Trimiteți un comentariu