Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

20 mar. 2010

Bors de perisoare

O ciorba savuroasa, cu acel gust specific, iese daca folosim si oase cu maduva.

Cumparam vreo 3 astfel de oase pentru supa, le spalam foarte bine ca sa indepartam eventualele aschii de os si apoi le punem la fiert in apa calda; dupa ce clocoteste, aruncam apa si le mai spalam o data. Acum le punem la fiert pentru bors, in apa rece, cat sa le acopere mai bine; le fierbem la foc mic, circa o ora; dupa 30 de minute adaugam si sarea; avem grija sa indepartam spuma.Punem legumele :

- o ceapa tocata marunt;

- radacinoase rase: 1-2 morcovi, pastarnac sau patrunjel, o bucata de telina;

- 1-2 cartofi taiati cuburi.

- dupa caz, dupa vreo 20 de minute, punem si zarzavatul pentru ciorbe, de la borcan, sau proaspat ( ardei taiati marunt, rosii); mai fierbem vreo 10 min.

Punem la fiert putin orez (o cescuta de cafea).

Formam perisoarele din: 300 g carne de vitel tocata, o ceapa mica rasa prin razatoarea mica, patrunjel verde tocat, 2 linguri de orez fiert, sare, piper, 1-2 albusuri.
Restul orezului il punem in oala cu ciorba.

Formam perisoare rotunde, cu mainile umede, si apoi le punem sa fiarba in ciorba - cred ca vreo 15 minute; scoatem una sa vedem cum e la mijloc. 

Daca sunt fierte, punem circa o jumatate de litru de bors clocotit (adaugati treptat, ca sa puteti potrivi dupa gust), o ramura de cimbru, verdeata, leustean tocat.

Mai clocoteste o data si e gata. 

Nu pot lipsi ardeii iuti marinati!

Portia mea (cu maduva):

Pofta buna!

2 comentarii:

April spunea...

Arata demential, cred ca e foarte buna...mi-ai facut o pofta cu maduva aia ;)

Gabriela spunea...

Arata super,cu ciorba asta faci pofta la orcine,brava!ciauo,ciauo!!!Te invit la mine pe blog!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori