Se fac din aluat de sărățele. Eu am făcut aluat cu unt și brânză de vaci - rețeta AICI (numai că am folosit unt în loc de untură).
Umplutura am făcut-o din caș, cașcaval, ou și puțină făină.
Am uns sărățele cu ou și le-am presărat cu mac sau chimen. Bineînțeles, le-am copt în cuptorul incălzit dinainte.
Trandafirii ies mai frumoși, cu petale mai rotunjite, dacă tăiem aluatul in formă de cerc, cu paharul sau forma - cum este acesta:
Pentru că mă grăbeam, i-am făcut taind aluatul in pătrate :
După ce am pus umplutura, am tăiat cu cuțitul in cele 4 colțuri ale pătratului, apoi am ridicat rînd pe rînd marginile rezultate; prin suprapunere, seamănă cu petalele de trandafiri.
Pentru că mi-a mai rămas aluat, am intins o foaie pe care am rulat-o dinspre ambele margini, apoi am tăiat felii obținînd niște ”ochelari”..
3 comentarii:
ingenioasa ideea cu trandafirasi,felicitari,,,arata excelent.
ce pofta mi-ai facut de saratele!!!trandafirii arata fooarte bine!pupik si o duminica placuta!
Arata tare bine.Mi-e foameee!Ne primesti si pe noi la tine?
Trimiteți un comentariu