Dar vin și eu cu această rețetă, cine știe, poate vă dau o idee. Se fac rapid și sunt tare-tare bune.
Totdeauna folosesc la pârjoale și în general la tocături carne de caliatea I - mușchi, pulpă fără os, pipet de pui, fără pielițe și tendoane, chiar dacă unii mari bucătari recomandă carnea de calitatea a 2-a. Mie nu-mi place deloc să găsesc vreo peiliță sau orice altceva în tocături. De asemenea, dau carnea de 2 ori prin mașină, ca să fie foarte fină. Acum, depinde și de gusturi....
Pieptul de pui nu a fost necesar să-l toc decât o dată, dar am curățat înainte orice bucățică de tendon.
Așadar, am folosit:
un piept de pui mai mare
un cartof ras prin răzătoarea mică și apoi stors
o ceapă
un morcov ras
4 căței de usturoi rași
o felie de franzelă
1 ou
mărar
1-2 linguri de făină
ulei
sare, piper
făină pentru modelat
Amestecăm legumele rase cu carnea și ceapa, trecute prin mașina de tocat.
Adăugăm oul, condimentele, o lingură cu apă, pâine înmuiată și stoarsă, verdeață.
Facem pârjoale nu prea mari, modelate cu făină, și le prăjim în ulei ceva mai mult, bine încins, la foc moderat.
Le scoatem pe un șervet de hârtie.
Am pus și morcov pentru că pieptul de pui e mai fad și să aibă aromă. Pârjoalele au căpătat gust bun și de la usturoi și mărar.
3 comentarii:
wow,parjoale! asa se zice la noi si exact asa fac si eu, cartof,morcov,etc, buuuun! puup
Sunt delicioase .Si noua ne plac tare mult.O seara buna.
Nu ma mai satur de parjoale!
Trimiteți un comentariu