Este o rețetă pe care o fac destul de des, pentru că e ușoară și plăcută.E bună și pentru copii și pentru persoanele care țin regim.
Se pot amesteca, pe lângă dovlecei, și alte feluri de legume, ca și paste sau orez.
Eu o prefer simplă, adică numai cu dovlecei și brânzeturi.
Opăresc dovleceii tăiați cuburi - sau mai bine zis ii fierb pe jumătate, apoi ii strecor și ii las să se răcorească.
Intr-un castron bat 4-5 ouă, cu puțină sare, adaug cîteva linguri cu smintină - vreo 4 (uneori pun iaurt sau lapte) și brânză rasă. De obicei , pun o bucată de brînză de vaci și una de cașcaval, dar se poate face în orice fel de combinație - cu telemea, caș etc. Cantitățile sunt variabile, cum dorește și cum are fiecare. Dacă pui brânză mai multă, va fi o budinca mai consistentă și mai grasă, dacă pui mai puțină, va fi mai seacă.
De obicei, la 4 dovlecei potriviți, nu mari, pun o bucată cât pumnul de brănzâ d evaci și cam 200 g cașcaval. Dar uite că nu le-am cântărit, insă oricum ar fi, rețeta iese.
În ouăle bătute cu brânza mai punem piper, un pic de nucșoară sau cardamon, mărar, 2 linguri de griș sau făină, apoi dovleceii scurși.
Amestecăm, punem totul în tavă. Presărăm brânză rasă, ornăm cu felii de legume și o dăm la cuptor pentru 30-40 de minute.
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Un comentariu:
Simplu. O s-o incerc si eu...
Trimiteți un comentariu