250 g fidea, 500 ml lapte, 250 g zahăr, 1 kg brânză de vaci, stafide, 3 linguri de făină, stafide.
Se unge o tavă adâncă cu ulei şi se aşează în ea 250 g de fidea subţire, crudă.
Se toarnă 250 ml de lapte îndulcit cu o lingură cu vârf cu zahăr.
Peste acesetea se pune unmplutura făcută din 1 kg de brânză de vaci amestecată 5 ouă, 200 g zahăr, stafide, mirodenii, sare şi 3 linguri de făină.
Se întinde pe toată suprafaţa, şi peste umplutură se mai toarnă 1 pahar de lapte îndulcit.
Se coace la foc potrivit, pînă se rumeneşte.
Este foarte fină, uşor de făcut, şi musafirii nu au sesizat că e fără aluat.
Un comentariu:
Mie care imi place tot ce-i cu branza, sunt sigura ca este buna si varianta asta de pasca.
toate cele bune..pa!
Trimiteți un comentariu