Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

10 nov. 2013

Tochitură rapidă


Dacă eşti atât de flămând încât nu te mai gândeşti la dieta sau la silueta şi vrei să papi ceva rapid, gustos şi consistent, poţi să prepari această tochitură rapidă.
Dai fuga la cel mai apropiat magazin sau la frigiderul personal şi cauţi 1 cârnat afumat trandafir sau 2 cârnăciori proaspeţi de porc, 100 g de şunculiţă ţărănească afumată sau altceva asemănător, 1-2 ouă, un calcaval micuţ sau brânză de burudf, şi bineînţeles mălai.
Astea sunt cam pentru o porţie, iar dacă ai mai mulţi amatori, iei cantităţi mai mari.
Odată ajuns în bucătărie, mai întâi pui apa să fiarbă, cu puţină sare, pentru mămăligă. Intre timp, tai bucăţele cârnaţii şi afumătura şi le pui într-o tigaie cu ulei incins, la foc redus, cu capac , să se înmoaie, până cînd se face mămăliga.
Cănd este gata, o răsturnăm şi apoi o punem intr-un castronel umed, pentru a o răsturna peste farfuria în care am presărat caşcaval ras sau brânza de burduf.
Separat, punem pe foc altă tigaie, cu puţin ulei, in care facem ochiurile.
In jurul mămăligii aşezăm carena şi cârnaţii, deasupra punem oul şi presărăm piper şi caşcaval.
Cîrnd s-a mai răcorit un pic şi vedem că brănza s-a topit, putem mânca, fără să mai stăm pe gânduri.




Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori