Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

24 iul. 2008

Bezele pentru toti - Make Meringues - wikiHow


Ingrediente pentru 12 bezele: 2 albusuri de la 2 oua mari, ½ cana cu zahar.
- incalziti cuptorul la 100°C;
- ouale se bat cu mixerul, pana se fac spuma, apoi se adauga zaharul, treptaa, pana ce compozitia devine consistenta si lucioasa; ca sa verificati daca albusurile s-au batut suficient, cand intoarceti vasul cu gura-n jos, compozitia nu trebuie sa curga.
- asezati cu lingurita gramajoare de bezea, in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc o ora si 45 de minute.
- se coc pe foc mic, la mijlocul cuptorului, timp de 45 de minute. In continuare, se mai coc inca o ora, dar cu usa cuptorului deschisa.
Se consuma ca atare, la cafea sau cu inghetate si creme sau se combina pentru a realiza alte deserturi. Le puteti servi combinate cu frisca si fructe proaspete.
Important:
• albusurile trebuie separate perfect de galbenusuri ; orice strop de albus sau grasime va impedica baterea albusului;
• puteti pastra bezelele cam o saptamana;
• in compozitia de bezele se poate adauga cacao, esente, nuci macinate, cafea instant, extract de menta.

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori