Este supa mea preferata, pe timpul verii, dar o mai fac si iarna, cu suc conservat.
Vara e mai savuroasa, iar reteta mea e foarte gustoasa.
Sunt multe retete de supa de rosii; am citit, pe internet, retete de supe cu rosii gratinate, calite, cu ghimbir, cu diverse condimente.
Si reteta mea e condimentata si aromata si, cred eu, originala, pentru ca am adaugat un element nou - ardeii copti.
Ingrediente necesare: aprox. 1,5 kg de rosii, 1-2 cepe, 2 morcovi, o felie de telina, 3 ardei grasi sau gogosari, 4-5 linguri de orez, ulei, condimente - o ramura de cimbru, o ramura de busuioc, cateva boabde de enibahar, piper, sare, putin zahar, 3 catei de usturoi, frunze de telina si patrunjel verde, putin cardamon si curry (numai cate un bob sau dupa gust).
Se calesc foarte usor, ceapa tocata fin si radacinoasele rase pe razatoarea mica - daca vrei sa fie supa mai fina. Se pune si orezul, apa si se lasa sa fiarba. Toate rosiile se fac suc, care se adauga peste legumele fierte si se mai fierb impreuna. Tot acum se pun cateii de usturoi feliati, enibaharul, sarea. Ardeii se coc, se curata de coaja si se taie fisii subtiri, apoi se adauga si ei in supa. Inainte de utimul clocot, se pune si restul condimentelor si ramurile de cimbru si busuioc. La final, se pune verdeata (sa predomine telina). Rezulta o supa crema. Daca e prea subtire, se poate ingrosa cu putin amidon sau faina desfacuta in putina apa rece (se lasa sa mai fiarba un pic,in acest caz, ca sa se ingroase).
Se drege gustul cu sare si zahar.
E buna - buna.
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu