Un platou cu dulciuri variate arata mai apetisant decat unul pe care punem un singur fel de prajituri. Cand nu avem timp sa pregatim mai multe feluri, putem improviza cate ceva. De exemplu, trecand prin ciocolata niste fructe sau biscuiti sau pregatind ceva trufe din ciocolata rasa si ce mai avem la indemana.
-caise:
-biscuiti:
- nuci:
- migdale:
- trufe cu nuca de cocos, unt si lapte praf:
- cosulete din ciocolata alba si neagra:
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
8 comentarii:
Nucile trase in ciocolata imi amintesc de vremea copilariei :) ... Mama mi le facea adesea... la aniversarile mele, cel putin, nu lipseau niciodata din "meniu" ;)
Ciao spero tu parla italiano perchè io non parlo il romeno.
Ho visto che segui il mio blog ed ho fatto un giretto nel tuo.
E' splendido..quei muffins con le farfalline son meravigliose.
ciao
Didona draga, iti doresc un an cat mai imbelsugat, plin de satisfactii, fericire si multa sanatate..
cand ai timp treci pe la mine, ti-am acordat cateva premii
te pup :)
Ai numai idei stralucite! Dar eu in cateva zile intru la regim. Asa ca ciocolata mea va fi doar amara....
Oricum, frumoasa expunere!
Vă mulţumim pentru conectarea meu blog.
Cele mai bune urări de la Sevilla
Draga Didona, imi ploua in gura! Te astept la mine cand poti, sa-ti ridici premiile!
Multumesc pentru vizita si pentru premii, Mononoke!
Ce frumoase sunt toate pe blogul tau! Acasa (la mama) nu era obiceiul cu nuci in ciocolata, etc, dar la Napoli si in sudul Italiei este traditie, de Craciun/Anul Nou totul se imbraca in ciocolata sau zahar:castane, smochine, stafide, prune uscate,curmale etc. Sau in zahar se dau chiar forma fructelor si se coloreaza (asta in Sicilia mai ales). Ai premii pe bloguletul meu, cand ai timp...sau poate am scris-o deja..e vorba de premi 2009. Pupici si felicitari din nou.
ps. dar cosuletele de ciocolata cum le-ai facut atat de perfecte?
Trimiteți un comentariu