Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

27 ian. 2009

Cornulete vanilate foarte fine - Cookies, very fine, with vanilla


250 g unt gras
100 g zahar pudra
150 g nuci macinate
300 g faina
un praf de sare
vanilie si zahar pentru pudrat
Untul se scoate din timp din frigider si se lasa aproape de o sursa de caldura, ca sa fie la temperatura camerei. Se amesteca cu sarea si zaharul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Daca este moale, se freaca foarte usor. Turnam apoi nucile macinate ( daca sunt macinate mai mare, cornuletele ies mult mai bune) si faina. Omogenizam totul si dam la rece vreo 20 de minute.
Modelam cornuletele luand cate o bila de aluat si frecand-o intre palme, astfel incat sa devina lunguiata si subtire la capete. Arcuim in forma de semiluna si le punem in tava, pe hartie de copt. Sunt bune cornuletele bombate la mijloc si subtiri la capete, avand astfel un miez delicios. Fac aceasta precizare pentru ca am avut ocazia sa mananc cornulete foarte plate si subtiri ( numai coaja) si nu erau prea bune. Ce vreti, e chestie de mare.....finete...
Le coacem in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit. Trebuie sa fie foarte usor rumenite pe fund, iar deasupra sa ramana albe. Dupa ce s-au racorit putin, trecem (cald fiind) fiecare cornulet prin zahar amestecat cu vanilie.
Raman fragde mult timp.

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori