Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

27 ian. 2009

Fursecuri "Zbarciogi" - Cookies 'Morel'

Aceste fursecuri care seamana cu zbarciogii (o ciuperca de primavara) sunt deosebit de aspectuoase. Am vazut ca le-a facut si Amalia, dar ea le-a numit "ghinde" si erau putin diferite ca forma.

Cookies 'Morel'

Aluatul se face din 250 g unt frecat cu 250 g zahar si putina sare: se adauga 2 oua, bicarbonat de amoniu, o lingura de otet si faina cat sa iasa un aluat ca de tarta ( aluatul sa fie totusi moale, si apoi sa se dea la rece, sa se intareasca).

Modelam fursecurile luand o bila de aluat, dandu-i o forma lunguiata foarte subtire la un capat, si presand apoi cu furculita capatul lasat mai gros. Va avea o forma de frunza. Le fac ascutite la un capat pentru ca astfel le pot aseza pe platou in cercuri suprapuse si asa stau foarte bine. Se pun distantate la copt, caci cresc. Atentie sa nu se arda, sa nu fie rumenite decat pe fund.
De obicei fac acesti biscuiti din timp, cu cateva zile inainte de eveniment. Oricum, trebuie umplute macar cu o zi inainte, ca sa se poata inmuia.
In continuare, lipim fursecurile cu gem, cate doua. Eu am folosit gem de caise, gem de zmeura si de prune. E mai distractiv sa vezi ce aroma nimeresti cand mananci un "zbarciog".
Le-am trecut apoi prin glazura de ciocolata amara topita si prin nuca macinata.

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori