Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

6 dec. 2009

Chisca (Caltaboș)

O rețetă tradițională, din carne și orez, nelipsită de Crăciun. Chișca se prăjește  pe mabele părți, alături de cârnați, și se mănâncă cu mămăligă.
Rețetă orientativă:
 - 1 kg carne porc puțin grasă
 - 300 g ceapa
- câteva linguri cu untură
 - 500g orez
 - - mate groase de porc
 - sare si mirodenii -piper, busuioc, cimbru,

 Se toaca ceapa în untură,pana se inmoaie, apoi se adauga orezul, și se călește puțin, să se umfle un pic orezul.
Dăm deoparte, punem apoi carne tocată, sare, piper.
  Se umplu intestinele (nu foarte tare, ca să aibă unde să se umfle orezul) cu amestecul preparat, se coase la cepele, se înțeapă cu un ac ici-colo, ca să nu plesnească, și se pun la fiert. Se fierbe la foc mic, în apă cu mirodenii, timp de 40 de minute, dupa care se scoate din apă și se lasă la scurs.


Se mai obișnuiește să se servească lângă tochitura de porc moldovenească, alături de brânză și mămăligă.

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori